Šerlok Holms u Srbiji

03 Jan 2014
Autor Tea
358 pregleda
Šerlok Holms u Srbiji

U potrazi za nestalom ćerkom Mileve Marić i Alberta Ajnšajna, Šerlok Holms stiže u Srbiju gde otkriva četvrtu teoriju o tome kako i zašto je sa nepune dve godine nestala mala Lizerl (Lieserl).

Polazeći od činjenice da je ovaj par imao vanbračnu ćerku Lizerl koja je sa nepune dve godine bez traga nestala 1903. u Srbiji, Tim Simonds je napisao novu knjigu u kojoj Šerlok Holms istražuje njenu sudbinu. Kako su Mileva i Albert ovu svoju veliku tajnu odneli u grob, svet je možda nikada ne bi saznao da njihov prvi sin Hans Albert Ajnštajn, nije odlučio da zaviri u staru kutiju od cipela podignutu na najvišu policu ormana u kojoj je pronašao požutela pisma koja svedoče o njenom postojanju.

Novi roman Tim Simondsa „Šerlok Holms i misterija Ajnštanove ćerke“ pokušava da otkrije misteriju nestanka Lizerl, uprkos činjenici da su „javni službenici, sveštenici, monasi, prijatelji, rođaci i tazbina preduzeli sve napore da pronađu i unište svaki dokument na kom je bilo njeno ime“. Nakon 21. meseca života Lizerl se više nigde ne spominje, a sudbina ove devojčice se svodi na misteriju i nagađanja koja daju 3 moguća objašnjenja zasnovana na „mora da je“:

  • Mora da je umrla u epidemiji šarlaha koja je te godine harala u Novom Sadu.
  • Mora da su je usvojili prijatelji iz Beograda.
  • Mora da je smeštena u dom za decu sa posebnim potrebama.

Nakon višegodišnjeg istraživanja i naučnog rada o Ajnštajnovoj vanbračnoj kćerki pod nazivom „A Vital Detail In The Story of Albert Einstein“ (Ključni detalj u priči o Albertu Ajnštajnu), Tim Simonds je Holmsa i njegovog prijatelja Dr. Votstona doveo do četvrte, veoma dramatične teorije.

Do kakvih otkrića je došao o tom vremenu kada je Mileva Marić pokušala da na ispit izađe u šestom mesecu trudnoće, pa je zbog toga trajno isključena sa Politehnikuma? Šta se dogodilo kada je svojim roditeljima i budućem mužu saopštila “skandal trudnoće” i kakva se ta dobro čuvana tajna u porodici Ajnštajn pretvorila u misteriju kojom se bavi Šeslok Holms?

Simonds je autor nekoliko romana o Šerloku Holmsu ser Artura Konana Dojla. Kako će se njegov novi roman "Sherlock Holmes And The Mystery of Einstein's Daughter" (Šerlok Holms i misterija Ajnštajnove ćerke), pred čitaocima pojaviti ovog meseca, uskoro ćemo saznati do kakve teorije o nestanku male Lizerl je došao ovaj čuveni detektiv.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru