Senke na zidu, igra i više od toga

28 Dec 2015
5475 pregleda

Svako je u detinjstvu imao nekog deku, ujaka, teču, koji je svojim veštim rukama umeo da napravi vuka ili zeku, dok bi deca opčinjeno gledala u senke na zidu, pokušavajući da „ukradu znanje”.

Senke na zidu, igra i više od toga

Čak i kad nestane struje, današnja deca nađu neki „moderan” vid zabave. Besomučno igraju igrice, ako još nisu stasala za lični, onda na roditeljskom mobilnom telefonu, sve dok to baterija dozvoljava. Ne dopustite da se vaši klinci nikad ne susretnu sa jednom tako običnom, nezahtevnom zabavom, koja ne iziskuje nikakav trošak, a koja razvija motoričke veštine i imaginaciju.

Igra senki je odličan način da sa svojim mališanima vreme provodite kvalitetno i kreativno i da se jedna sjajna zabava, koja miriše na najsrećnije razdoblje života, otrgne od zaborava u beskraju ispraznih zanimacija koje nudi moderna tehnologija. Uz malo strpljenja lako mogu da se savladaju osnovne figure, a uz malo mašte, muziku i par ruku koje priskoče u pomoć, može da se napravi čitava pozorišna predstava.

Jedna od najpoznatijih i najuglednijih organizacija za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature) snimila je kratak film u okviru kampanje za očuvanje biljnog i životinjskog sveta brazilske savane koji je na ivici izumiranja, baš ovom tehnikom.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru