Rešena misterija porcelanskih lutaka

26 Jul 2014
1509 pregleda

Poslednjih nekoliko dana, roditelji jedanaest 10-godišnih devojčica u okrugu Oranž u Kaliforniji su živeli u paničnom strahu. Pred svojim ulaznim vratima su našli po jednu porcelansku lutku koja je ličila na njihovo dete.

Rešena misterija porcelanskih lutaka

Kada je nekoliko njih u razgovoru saznalo da se slično dogodilo i drugima, shvatili su da nije u pitanju slučajnost ili šala. Odmah je alarmirana policija koja je pokrenula istragu i postavila jako obezbeđenje u naselju Talega u kalifornijskom gradu San Clemente gde su se desili svi incidenti. Iako nije postojao zločin, zloslutna priroda ovog akta im je dala razlog za sumnju da su devojčice u opasnosti.

Angažovani su policijski stručnjaci specijalizovani za otmice i serijske zločine koji su uzeli izjave od svih porodica, pokušavajući da nađu vezu između njih i počinioca ovog neobičnog dela.

Nakon 5 dana, javila se vlasnica „lutaka strave“ zbunjena pometnjom koju je napravila. Starija gospođa, i sama majka odraslih kćerki, sređivala je kuću i odlučila da se reši kolekcije porcelanskih lutaka koje je čuvala decenijama. Kako je sve porodice i njihovu decu poznavala iz lokalne crkve, odlučila je da lutke ne pokloni javno, nego da ostavi svakoj devojčici onu koja je najviše podsećala na nju. Jednostavno je ispred vrata ostavila namenjen poklon.

Roditelji su odahnuli, a policija je obavestila javnost da je istraga obustavljena, jer je akt učinjen sa dobrom namerom, bez želje da se nekom naškodi. Iako policija smatra slučaj završenim, ovo je i dalje tema dana u svim lokalnim medijima. Želeći da izbegne nelagodnost darivanja bez povoda, na šta se u otuđenom i robotizovanom svetu odavno gleda sa podozrenjem, ova žena je izazvala veliku pometnju koja će se još dugo prepričavati u okrugu Oranž.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru