Polovni automobili iz automata

05 Feb 2016
570 pregleda

Jedna od vodećih internet prodavnica polovnih automobila u Nešvilu (Tenesi), kompanija Caravana, našla je način da uštedi i na dostavi automobila naručenih preko interneta. Kupljeni auto se preuzima iz automata, džinovske verzije onih iz kojih za novčiće kupujete kafu.

Polovni automobili iz automata

Staklena kula od pet spratova u kojoj se u svakom trenutku nalazi oko 20 automobila stoji na Autoputu 65 i po rečima vlasnika „predstavlja jedinstveno iskustvo u kupovini automobila”.

Sedište kompanije Caravana se nalazi u Feniksu, a prodajom polovnih automobila širom SAD-a se bave od 2013. godine. Na njihovom prodajnom sajtu dosadašnja praksa je bila da možete pogledati i odabrati auto, a kada se izvrši uplata auto sa kompletnom dokumentacijom stiže na kućnu adresu, spreman za vožnju. Kupac ima na raspolaganju test period od 7 dana, nakon čega zadržava ili vraća auto u slučaju da nije zadovoljan.

Prodaja preko interneta, ali i kupovina, predstavlja u ovom polju trgovine veliku uštedu, jer se zbog odsustva potrebe za velikim brojem prodavaca i lokalnih centara prodaje cena automobila smanjuje i do 2000$. Sa postavljanjem automata za isporuku, eliminisan je i trošak dostave.

Procedura je veoma jednostavna. Kao i do sada, kupci obavljaju kupovinu preko web-stranice i odlaze do automata za automobile gde dobijaju veliki žeton. Ubacuju žeton u automat, i počinje pravi performans praćen muzikom i svetlosnim efektima. Automat počinje da se okreće i spušta kupljeni auto do lobija gde ga novi vlasnik preuzima.

Kupci koji se odluče za ovaj vid isporuke dobijaju dodatni popust od 200$, a automat na taj način postaje i ogroman reklamni potencijal kompanije; kada nakon ubacivanja žetona auto počne da se spušta počinje i igra svetlosti i muzike, tako svi putnici koji se zateknu na prometnom Autoputu 65 znaju da je Caravana uspešno prodala još jedan auto.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Sopček Đura, 07 Feb 2016

Originalno, zanimljivo i, pre svega, ekonomično! Ova ideja može i treba da bude putokaz mnogima u svetu. I ne samo ljudima koji se bave trgovinom automobila!? Mogućnosti su neslućene...

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru