Nole se ne predaje tek tako!

11 Apr 2013
Autor Tea
159 pregleda

Kako bi odveo nacionalni tim u polufinale Dejvis Kupa, najbolji teniser sveta, Novak Đoković, rizikovao je da propusti Rolan Garos, turnir koji predstavlja njegov primarni cilj za 2013. godinu. Srećom, „kralj belog sporta“ nije ozbiljnije povređen.

Pobeda Srbije protiv SAD u Dejvis Kupu i odlazak u polufinale je proizvod duha zajedništva cele naše teniserske ekipe. Pobeda koju su nam u dublu doneli Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac savladavši braću Boba i Majka Brajana, bila je veoma važna za konačan ishod. Iako Nenad poslednjih 15 godina igra za Srbiju i ima veliko iskustvo u dublu, znalo se da je pod velikim pritiskom, naročito što u Dejvis kupu nikada ne igra sa istim partnerom. Za Iliju se znalo da je odličan igrač ali je postojao strah od njegove fizičke kondicije da izdrži dugi meč. Pobeda u ovom dublu je proslavljena kao da je našoj selekciji donela definitivnu pobedu na ovom turniru.

Ipak, za odlazak našeg tima u polufinale, presudila je odluka Novaka Đokovića da, iako se na samom početku ozbiljno povredio, ne preda meč Semu Kveriju. Jake emocije, pojačan adrenalin i želja da se naš tim plasira dalje, potisnuli su bol koju je najbolji teniser sveta osećao, a rezultat je pobeda sa 7:5, 6:7, 6:1, 6:0.

Kako je Kanada pobedila Italiju 3:1, naši teniseri će igrati protiv njih na svom terenu od 13. do 15. septembra.

Na sajtu prvog reketa sveta navodi se da Novak Đoković nije ozbiljnije povređen. Radi se o nategnuću zglobnih struktura koja zahteva mirovanje u narednom periodu. U zavisnosti od toka oporavka, njegovo učešće na prvom narednom turniru u Monte Karlu je pod znakom pitanja, ali je Rolan Garos siguran.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru