Jedan od najpopularnijih recepata za pripremu crvenog mesa. Iako mu često dodaju u sos sveže povrće ili šampinjone, osnovu ovog jela čini samo kvalitetno meso od junećeg ili svinjskog buta, koje se priprema u svom saftu sa začinima.
Potrebno:
- 500gr mesa od buta, isečeno na tanje šnicle
- 1 mala glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- mešavina začina, biber, peršunov list
Posoljene šnicle uvaljati u brašno, i kratko propržiti na ulju. Izvaditi meso i na istom ulju propržiti luk. Dodati kašiku brašna i naliti oko pola litre vode ili supe. Kad proključa vratiti šnicle u sos. Krčkati poklopljeno na tihoj vatri dvadesetak minuta. Služiti sa prilogom od krompira, testenine, ili svežeg povrća. Meso pripremljeno na ovaj način je izuzetno sočno i meko.