
Lagana i ukusna torta sa plazma keksom, čokoladnim mlekom i čokoladom. Priprema se brzo i lako.
Kora: 4 jajeta, 4 kašike šećera, 2 kašike mlevenih pečenih lešnika, 2 kašike brašna, 1 kašičica praška za pecivo, čokoladno mleko.
napomena: Tamne Vincini kore su odlična zamena ukoliko ne želite da pravite domaće. Mera fila u receptu je za veće pakovanje kora (700gr).
Fil I: 250 gr maslaca, 200 gr šećera u prahu, 4 kisele pavlake, 350 gr mlevenog plazma keksa.
Fil II: 500 ml slatke pavlake za šlag, 200 gr čokolade za kuvanje, 2-3 kašike šećera (dodati tokom mućenja u pavlaku, po ukusu, ukoliko volite slađe torte).
Postupak: Ispeći tri kore od po 4 jajeta i kada se ohlade svaku pre filovanja natopiti sa oko 2dcl čokoladnog mleka. Za prvi fil umutiti maslac sa šećerom, dodati pavlaku i plazma keks. U drugom filu u umućenu slatku pavlaku dodati 200 gr narendane čokolade (narendajte krupno na rende, nemojte samleti, lepše izgleda i ukusnije je). Filovati prvi pa drugi fil preko svake kore i na kraju ukrasiti rendanom čokoladom i umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.