Natur šnicla

06 Jul 2013
Autor Mirjana
9118 pregleda

Jedan od najpopularnijih recepata za pripremu crvenog mesa. Iako mu često dodaju u sos sveže povrće ili šampinjone, osnovu ovog jela čini samo kvalitetno meso od junećeg ili svinjskog buta, koje se priprema u svom saftu sa začinima.

Potrebno:

  • 500gr mesa od buta, isečeno na tanje šnicle
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • mešavina začina, biber, peršunov list

Posoljene šnicle uvaljati u brašno, i kratko propržiti na ulju. Izvaditi meso i na istom ulju propržiti luk. Dodati kašiku brašna i naliti oko pola litre vode ili supe. Kad proključa vratiti šnicle u sos. Krčkati poklopljeno na tihoj vatri dvadesetak minuta. Služiti sa prilogom od krompira, testenine, ili svežeg povrća. Meso pripremljeno na ovaj način je izuzetno sočno i meko.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Tagovi članka

Kategorije

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru