Armija policajaca čuva Miss sveta

29 Sep 2013
Autor Tea
182 pregleda
Armija policajaca čuva Miss sveta

Uprkos pretnjama Fronta branilaca islama, na indonežanskom ostrvu Bali je pred dve hiljade gledalaca, održan 63. izbor za mis sveta. Titula najlepše devojke na svetu pripala je Megan Jang, sa Filipina.

Nakon protesta islamista u Indoneziji koji manifestaciju izbora za najlepšu ženu sveta smatraju za nemoralan čin koji ponižava žene i koji po njima predstavlja "nadmetanje prostitutki", shvativši ozbiljnost pretnji, organizatori su odustali od defilea u bikiniju, što je bila tradicija ovog takmičenja, a finale za izbor mis sveta 2013. je iz Džakarte premešteno na ostrvo Bali. Najlepših 129 devojaka iz celog sveta je obezbeđivalo hiljade pripadnika naoružanih policajaca, patrolirajući uz pomoć pasa tragača i vodenih topova.

Bez obzira na pretnje, 63. izbor za mis sveta je prošao bez incidenata. Megan Jang, lepotica sa Filipina je u grandioznom finalu postala mis sveta 2013. Nakon sabiranja svih glasova, za drugu pratilju je izabrana Na Okaili Šuter iz Gane, dok je prva pratilja postala Marin Lorfelin iz Francuske.

Megan se iz Amerike, u kojoj je rođena, doselila na Filipine kada je napunila 10 godina. Karijeru je počela sa 15 godina snimajući filmove, serije i reklame. Studira digitalnu režiju i nada se da će postati uspešna u tom poslu. Dok je primala krunu, vidno uzbuđena je obećala da će biti najbolja mis sveta do sada.

Naša ovogodišnja predstavnica, Aleksandra Doknić iz Požarevca se predstavila spotom o Srbiji i svom gradu, kao i spotom o humanitarnim aktivnostima u kojima je učestvovala i koje je organizovala kod nas. Sudijama je posebnu pažnju privukla pričom o ljubavi prema konjima i njenom mezimcu Cezaru.

Prema onlajn glasanju, Aleksandra je vodila bukvalno do poslednjeg dana. Da je u tom segmentu pobedila, imala bi direktan plasman među najlepših šest devojaka na svetu. Kako na Filipinima živi 90 miliona potencijalnih fanova na Internetu, što je 10 puta više nego u Srbiji, nije za čuđenje što je u poslednjem momentu izgubila. O tome da je imala velike šanse da pobedi i da je sa pravom smatrana jednom od favoritkinja, govori podatak da 125 devojaka koje su ostale iza nje tokom Internet glasanja, ukupno nisu imale broj glasova koje je dobila ona.

Izbor devojke koja će nas naredne godine predstavljati u svetu je u toku. Finalistkinje, koje se trenutno nalaze u Grčkoj na pripremama, po povratku u Srbiju očekuje finalno takmičenje, zakazano za 15. oktobar, kada će biti izabrana nova mis Srbije.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru