Mićo Gujar, šaptač sa zmijama

14 May 2014
Autor Aleksandar
4810 pregleda
Mićo Gujar, šaptač sa zmijama

U slučaju ujeda zmije, bilo koji medicinski priručnik će reći da treba podvezati mjesto ujeda i povrijeđenom u najkraćem roku ukazati stručnu medicinsku pomoć.

U Semberiji postoji i dodatna mogućnost - pozvati Miću Gujara.

Mićo Pantić iz Modrana kod Bijeljine je u čitavoj Semberiji poznat kao Mićo Gujar. On preko 40 godina pomaže ljudima koje je ujela zmija ili koji sumnjaju u to. Naslijedio je taj "zanat" ili znanje od svog strica i priprema efikasne protivotrove za liječenje povrijeđenih. Iz tog razloga, Semberci prilikom ujeda zmije, već decenijama pored ljekara, za pomoć zovu i Miću Gujara. Zanimljivo je da i ljekari nerijetko svoje pacijente, žrtve zmijskih ujeda, šalju Mići.

U ovoj priči je zanimljivo i to što Mićo tvrdi da sa zmijama razgovara zmijskim tj. nemuštim jezikom. Mićo često dijagnozu uspostavi telefonski, tj. zna da li je povrijeđenom potreban protivotrov ili ne. Takođe, odmah sagovornika uputi gdje se zmija nalazi i gdje se desio incident. Kako - to samo Mićo zna.

Za sve ove stvari ne postoji nikakvo racionalno objašnjenje, oni koji ne vjeruju neobjašnjivim stvarima neće vjerovati ni ovome, oni kojima je Mićo pomogao opet ne mare za one koji ne vjeruju.

Istina ju tu negdje, prosudite sami.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru