Ibrahimova kaciga protiv pušenja

21 Jul 2013
Autor Mirjana
307 pregleda

Ibrahim Yücel, 42-godišnji Turčin iz zapadne provincije Kütahya, odlučio se za drastičan metod odvikavanja od pušenja, nakon što je 26 godina bio rob ove zavisnosti. Znajući da neće moći da se odupre želji za cigaretama, konstruisao je bakarnu kacigu koju nosi na glavi tokom celog dana.

Ibrahimova kaciga protiv pušenja

Porodica je bila šokirana tom odlukom, ali su ubrzo shvatili njegovu rešenost da prekine sa navikom da puši po dve pakle cigareta dnevno i odlučili da ga podrže.

Kacigu, koja ima dva katanca sa strane, stavlja ujutru kad kreće na posao i nema mogućnost da je skine sve dok ne dođe kući. Ključeve imaju njegova žena i kćer, i samo kad je pod njihovim nadzorom Ibrahim može da odmori van svog kaveza. Tokom dana, vodu pije na slamku kroz guste rešetke bakarne kacige. Kacigu je osmislio sam, nakon brojnih pokušaja da cigarete ostavi konvencionalnim metodama.

Iako su mnogi mediji shvatili ovo kao dobru šalu, navodeći da postoji velika šansa da Ibrahimova kaciga postane modni trend u Holivudu ako se pokaže da je pored ostavljanja cigareta bucmasti Turčin izgubio i koji kilogram zbog nemogućnosti da nešto gricka tokom celog dana, iza nje je jedna ozbiljna i potresna priča. Na ovaj korak Ibrahim se odlučio nakon što mu je otac, takođe strastveni pušač, preminuo od karcinoma pluća navodeći da ne želi da svoju decu napusti na tako nesrećan način.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru