Mećavik i Monika Beluči, susret prirodnih lepota

11 Oct 2012
Autor Tea
246 pregleda

Slavna italijanska glumica Monika Beluči će 16. januara sa beogradskog aerodroma helikopterom stići u čaroban grad od drveta u Mokroj Gori.

Kao specijalnu gošću festivala Kustendorf, koji će se održati u Drvengradu od 16. do 22. januara, selo na razmeđi planina Zlatibor, Tara i Šargan, a koje nadkriljuje brdo Mećavnik, ugostiće jednu od najlepših žena na svetu, ženu koja je kombinacijom savršenog lica i zanosnog tela dobila titulu seks-simbola.

Od filmskog sela Drvengrad, koje je Emir Kusturica izgradio za potrebe snimanja filma “Život je lep”, nastao je grad – selo u kome naš istaknuti reditelj danas i živi. Ime Drvengrad je dobio zbog toga što je u njemu sve napravljeno od stabala četinara, tako da je ispoštovano saglasje sa prirodom i koncept očuvanja jednog vremena.

Kad dođete u ovaj neobičan grad-selo, imate utisak kao da je vreme stalo. Sazdan je od autentičnih brvnara, starih i stotinu godina, preseljenih iz obližnjih sela zapadne Srbije i Bosne u kojima se danas nalaze biblioteka, slikarska galerija Macola, bioskop Andergraund, poslastičarnica sa domaćim kolačima i još mnogo toga što jedno malo mesto treba da ima.

Sve ulice koje krivudaju između autentičnih drvenih kućica, nose imena slavnih: Džima Džarmuša, Maradone, Novaka Đokovića, Felinija, Čkalje a kapiju nasuprot koje je drvena crkvica posvećena Svetom Savi, povezuje glavna ulica koja je ime dobila po Ivi Andriću. Utisak je da se u ovom selu uvek živelo, a zapravo nije nikada.

Ono što čini posebnu čar Drvengrada je filmska škola za razmenu umetničkih ideja. U njemu se održava festival Kustendorf, manifestacija posvećena autorskom filmu koja okuplja istaknute reditelje, ali i studente sedme umetnosti. Drvengrad je do sada ugostio mnoge slavne filmadžije iz celog sveta, među kojima su bili Džoni Dep, Nikita Mihalkov, Džim Džarmuš i drugi.

Sada će na Kustendorf doći i glumica poznata po atraktivnoj figuri i prirodnoj lepoti, Monika Beluči.

Moniki se veoma svidela činjenica da suština “Kustendorfa” nije u šetnji crvenim tepihom već u bodrenju i promociji mladih autora. Na festivalu će biti prikazani njeni najbolji filmovi a ona će održati radionicu studentima režije koji iz celog sveta svakog januara dolaze u Srbiju na ovaj festival.

Glumica je takođe izrazila želju da sa Mećavnika otputuje u Višegrad, i poseti i Andrićgrad koji Kusturica zida u čast našeg nobelovca Ive Andrića.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru