Maratonac sa 101

22 Feb 2013
Autor D.L.
88 pregleda

Da je istinita poslovica ''U zdravom telu, zdrav duh'', dokazuje Indijac Fauđa Sing koji u 101. godini života trči kao neki omladinac za devojkama. Stari atleta živi u Britaniji, trči od svoje 89. godine, iza sebe ima 9 maratona, i sa ponosom nosi nadimak ''Tornado sa turbanom''.

Maratonac sa 101

Vremešni Sing uzor je mnogim starijim Britancima koje inspiriše svojom energijom i nada se da ga neće zaboraviti iako su ga , kako sam kaže, prestigle godine. Ponosni čukundeda koji 1. aprila puni 102 godine izjavio je ovih dana da se povlači iz ''aktivnog bavljenja sportom''. Povlačenje iz sportskog života doživljava kao razvod sa ženom koju voli, ali da do njega mora doći. Poslednja trka koju će trčati ''Tornado'' će biti u nedelju u Hong Kongu, na 10 km, zajedno sa 72 000 takmičara u različitim kategorijama. Najbolji rezultat koji je Sing postigao je bio 5:40:04 u Torontu, ali se ne nada da će ova poslednja trka biti ni približno tako dobra.

Maratonac koji ima 52 kilograma i izvanrednog je zdravstvenog stanja, izjavio je da je trčanje počelo da ga zamara i da će ubuduće trčati samo za autobusima i ženama. Mi mu želimo isto toliko uspeha na tim trkama, kao i na prethodim.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Energy, 22 Feb 2013

Hehehe, dekice, go go go! Jeste da ništa manje snage nećeš trošiti ni na novim stazama, ali ako si se ti nama odlučio da ih promeniš :)

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru