Malo smeha molim

08 May 2015
Autor Tea
277 pregleda

Francuski komičar Remi Gajar nastavlja da prezentuje nekovencionalni smisao za humor. Iako je zbog svojih šala dobijao batine i bio hapšen, nastavio je da snima ne vodeći računa kakvu štetu može da izazove i koliko nervira slučajne prolaznike. Ovog puta je inspiraciju našao u igri Tetris.

Malo smeha molim

Rođen u francuskom gradu Monpeljeu, Remi Gajar (Rémi Gaillard) je kao prodavac obuće vodio jedan potpuno monoton život sve dok jednog dana nije dobio otkaz, a onda lutajući ulicama rodnog grada došao na ideju da svojim sugrađanima malo razbije svakodnevnu kolotečinu života.

Počeo je da osmišljava razne neobične situacije u koje dovodi ljude, a onda snima njihove reakcije. Obuzeti svojim problemima i svakodnevnim obavezama, slučajni prolaznici često nisu imali ni malo razumevanja, niti su na šalu reagovali osmehom. Za razliku od učesnika, gledaoci ovih video klipova su se dobro zabavljali, pa je Gajar veoma brzo stekao veliki broj obožavalaca na svom Youtube kanalu.

Razne neprilike koje je tokom snimanja svojih humorističnih klipova osmišljavao, razbijale su učaurenost uličnog života, ali je zbog nekih šala dobijao batine, a zbog nekih bio i hapšen.

Verovatno vam se nije dogodilo da dok ulazite u lift naletite na pljačkaša banke koji vam ostavi džak pun para, ili vas tokom vožnje na putu zaustavi neobičan čovek koji peca nad otvorenim šahtom, da uživo učestvujete u igrici Super Mario, da vam prozore na kući opere veliki antibakterijski sprej...

Svetsku popularnost Gajar je stekao 2002. kada se nakon finala kupa u Francuskoj tako prerušio u fudbalera pobedničke ekipe FK Lorjena, da mu je dok je sa igračima slavio, tadašnji predsednik Žak Širak čestitao pobedu.

Da li bi vas iznerviralo da se ispred vas niotkud u saobraćajnoj gužvi stvori čovek - puž, ili biste mogli da se opustite, na trenutak zaboravite gde toliko žurite i uživate u nesvakidašnjem spektaklu?

Praveći humoristične video šale na razne situacije iz svakodnevnog života na ulicama Francuske, Remi Gajer je postao svetski poznat komičar koji danas na internetu broji preko milion obožavaoca.

Oni koji gledaju ali ne učestvuju, slatko se smeju situacijama u koje Gajar dovodi građane, dok oni koji su se slučajno našli u pravom trenutku na pravom mestu za zabavu suočeni sa panikom života imaju gorak ukus u ustima.

Njegov najnoviji poduhvat ih je ponovo doveo do ludila. Obučeni u figure igrice, Gajar i njegovi prijatelji su u nedavno postavljenom klipu „Tetris” slagali delove slagalice pokušavajući da se uklope u kolotečinu života.

Sigurno vam nije palo na pamet da na ulicu ponesete figure Tetrisa, kao ni da one mogu da ožive i spreče vas ili uspore na putu ka obavjaljanju svakodnevnih obaveza. Kako biste reagovali kada bi vas velike figure tetrisa prekidale tokom jela i kupovine, ili vam onemogućile izlaz sa pokretnih stepenica?

Dok jedan deo javnosti smatra da je ovim klipom Gajar iznova dokazao da nema meru u nerviranju slučajnih prolaznika, drugi deo smatra da je upravo ovo pravi način da shvatimo koliko smo, isprogramirani svakodnevnim obavezama, potpuno zaboravili na igru, radost života i osmeh na licu.

Šta vi mislite?

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Sopček Đura, 09 May 2015

Ili sam previše ozbiljan ili preterano konzervativan? Iz prethodne rečenice se naslućuje moj stav!? Verovatno bih pozitivnije reagovao da se nađem na licu mesta u ulozi posmatrača? Da me neko iz ekipe napadne ne znam kako bih postupio: verovatno u skladu mog trenutnog raspoloženja...

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru