Kreativnost za razbijanje sivila naše okoline

16 Jun 2013
Autor Tea
106 pregleda

Uljuljkani u monotoniju života, često ostajemo bez inspiracije za rešenje problema na poslu, sa porodicom ili u životnoj okolini. Nervira nas sivilo kojim smo okruženi a ne činimo ništa da ga rabijemo. Razlog takvog stanja je mentalna lenjost koja je isključila kreativnost, naš glavni pokretač na svim planovima.

Kreativnost za razbijanje sivila naše okoline

Stvaranje novih ideja, rešavanje problema na novi način, povezivanje starih ideja novim vezama se uvek isplati. Nije potrebno da budete genije, da biste svoju okolinu zadivili. Dovoljno je da budete kreativni. Kada pomislite da postoji samo jedan način da nešto uradite, zato što se to „tako radi“, pokušajte da krenete u taj posao na osnovu vlastitih ideja, kao da o njemu ne znate ništa. Takav pristup će vam omogućiti da imate mogućnost izbora, da budete inovativni u onome što radite. U suprotnom, posao će vam postati rutina koja se svodi na samoodrživost vaše kompetentnosti koja će vremenom početi da biva dosadna kako okolini, tako i vama samima.

Ukoliko ne znate kako da pokrenete kreativnost u vama, pokušajte tako što ćete da radite stvari koje vas čine srećnim, mislite pozitivno, podstaknite maštu a ona će probuditi inspiraciju.

Primećujete sivilo u vašem okruženju, ispred vaše zgrade, u parku ili ulici. Pogled na takvu okolinu vam često izaziva neprijatno osećanje. Čudite se zašto to neko ne uredi?

Nedavno je na facebooku osvanuo poziv „Ulepšajte okolinu“. Ukoliko imate volju a znate makar cvetić da nacrtate, priključite se ovoj akciji i ukrasite makar svoj ulaz u zgradu, ogradu, stub koji vas svojim sivilom nervira. Nije teško, pokušajte.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru