Kreativnost u tanjiru, a bogami i u krevetu!

29 Oct 2013
609 pregleda

Ukoliko su vaša deca od one fele opevane u Ršumovoj pesmi "Ima jedno mesto", ne brinite mnogo, jer nisu jedina. Takva deca rastu širom planete.

Ipak, neke mame su odustale od uobičajenih metoda ubeđivanja i pribegle stvaranju pravih remek dela ne bi li privolele svoje princeze i prinčeve da jedu, spavaju i uživaju u tome.

Kreativnost u tanjiru, a bogami i u krevetu!

Samantha Lee iz Malezije, majka dve devojčice, je kao i mnogi drugi roditelji muku mučila da svoje ćerkice ubedi da pojedu zdrav obrok, sve dok nije došla na sjajnu ideju da obroke servira na bajkovit način. Svoju kreativnost je ispoljila tako što je u tanjiru od pirinča i neprivlačnog povrća "crtala" omiljene filmske likove svojih devojčica, koje su sa oduševljenjem prihvatile ovu maminu igru i sa zadovoljstvom smazale sve što im je sa toliko ljubavi pripremila. Dabome, najlepši je doručak kad ga spremi mama!

Jedna druga maštovita mama, Queenie Liao iz Kalifornije, majka tri dečaka, vođena idejom da može da utiče na avanturističke snove svoje bebe, napravila je čitavu kolekciju fotografija pod nazivom "Wengenn in Wonderland" i izdala knjigu "Sleep Baby" u kojoj je predstavila svoj rad. Od najobičnih materijala koje je imala u kući je pravila najrazličitije objekte uključujući vozove, leptire, zamkove, brodove, oblake, Mesec i zvezde, dok u centru svog tog magičnog šarenila njen sin mirno spava. Pa koje bi dete bilo jogunasto pred spavanje da ga čeka ovakav krevetac?

IMA JEDNO MESTO

Ima jedno mesto iza sedam mora
Gde ceo svet spava - spavati se mora
Ima u tom mestu gospođica prava
Koja nikad, nikad ne želi da spava

Ima jedno selo iza sedam gora
Gde sva deca jedu, jer jesti se mora
Ima u tom selu jedno roze cveće
Jedan junak mamin koji jesti neće

Ja predlažem za njih dvoje da se nađu, da se spoje
Ne treba ih prutom biti već ih treba oženiti
Pa neka se cvećka sa suprugom nećka.

Ljubivoje Ršumović

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru