„Kapsula” hoteli u Japanu

16 May 2013
Autor Mirjana
3117 pregleda

Kada biste prosečnom evropljaninu pokušali da ponudite ovakav smeštaj, verovatno bi se pre opredelio da spava na klupi u parku. Kapsula hoteli, poslednji japanski izum u svetu jeftinih hotelskih ponuda osvajaju Zemlju izlazećeg sunca, ali ne i ostatak sveta.

„Kapsula” hoteli u Japanu

Ove hotele čine blokovi malih, kovčezima sličnih konaka, sa jedva dovoljno prostora da se smesti čovek u ležećem položaju. Iako prostorno skučene, ove kapsule imaju TV, bežičnu internet konekciju, alarme za buđenje, utičnice za uređaje i ostale detalje koje nude i standardne hotelske sobe. Kapsule su naslagane jedna do druge u redovima, sa merdevinama sa spoljašnje strane. Svaka se zatvara vratima ili zavesom, po želji gosta. Pošto nema mesta za smeštaj stvari, gosti uz sobu dobijaju i ključ za ormarić u garderobi. Kupatila i toaleti su takođe zajednički.

Prenoćište u kapsulama košta 2500 do 4000 jena po noći (30-50$). Hotelski smeštaj u Japanu je veoma skup, i ove tarife su više nego povoljne, čak i kada se uzme u obzir nedostatak komfora koji ovaj koncept nudi. Najčešće ga koriste poslovni ljudi koji rade do kasno u Osaki i ne žele da putuju do svojih kuća svako veče. Oni često kapsulu zakupe i na period od mesec dana. Rado ih koriste i mladi turisti na proputovanju prvenstveno zbog cene, ali i zbog nesvakidašnjeg iskustva koje nude.

foto: AvaxNews

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru