„Hakovanje“ svakodnevnog života

25 Jun 2014
562 pregleda

Najveći broj korisnih ideja nam padne na pamet kad se suočimo sa sitnim problemima. Svi imamo svoje trikove kako da svakodnevne poslove u kući obavimo sa što manje napora. Evo nekoliko predloga koji mogu pomoći, ili bar dobro nasmejati.

„Hakovanje“ svakodnevnog života

Kablovi

U svakoj kući i kancelariji postoji neka kutija u kojoj su kablovi koji su ko zna kad spajali ko zna šta. Ostavljeni su jer bi „mogli da zatrebaju“. Neko se dosetio da ih ovako organizuje! Pregledno i uredno, a ne zahteva ulaganja. Prazne kartončiće potrošenih rolni papira ionako bacamo.

Plastična pakovanja

Koliko puta ste nestrpljivo pokušavali da otvorite plastičnu ambalažu u koju najčešće pakuju perifernu IT opremu: miševe, USB memorije, memorijske kartice...? Takva pakovanja deluju neuništivo, često i dobre makaze kapituliraju pred tvrdom plastikom. Ukoliko se setite da probate sa otvaračem za konzerve, sigurno ćete uspeti.

Farba

Rešenje da limenka boje ostane čista i da se višak farbe ne razliva po podu je samo jedna deblja gumica koju ćete raširiti preko posude.

Kutija za CD

Evo načina da svima pokažete da ste pravi zaluđenik za računare. Jedan od njih je primetio da je veličina kutije za skladištenje CD medija savršena ambalaža za sendvič. Užina u IT stilu!

Sapun

Kada je na izmaku, sapun je prilično nezgodan za korišćenje. Ali, samo ako se ne setite da ga „zalepite“ za njegovog novog rođaka i tako ga iskoristite do kraja.

Štipaljka

Ako vam veština zakucavanja eksera nije jača strana, a plavi prsti nisu modni detalj koji planirate da trendujete, štipaljka je pravi spas.

Slamčica

Ima nas koji bismo ih pojeli sa sve peteljkom, ali ako vam smeta beli koren koji redovno ostane kad iščupate peteljku sa jagode, obična deblja slamčica rešava problem. Još ako planirate da ih uronite u čokoladu, nema boljeg rešenja.

Tuš

Vrlo nezgodan za održavnje standardnim sredstvima protiv kamenca, jer gravitacija sprečava da se sredstvo duže zadrži i reši problem. Brzo i jeftino ćete očistiti mlaznice tuša ako za njega privežete kesicu napunjenu sirćetom tako da dopire do svih kritičnih mesta.

Fijoke

Tek što ste ih sredili, napravite haos kad tražite nešto. Ali, samo ako odeću slažete na tradicionalan način, horizontalno. Ako promenite smer, sve ostaje pregledno i dostupno.

Pegla za kosu

Ovaj aparat koji uglavnom koriste žene može da postane nezamenljiva alatka muškarcima. Ako u žurbi primetite da vam kragna nije savršeno ispeglana, ispresujte je na par sekundi. Problem rešen u hodu.

Bušilica

Dobra, ali neuredna sprava, naročito ako nemate pomoćnika da pored vas stoji sa uključenim usisivačem. Neko ko je bio „sam svoj majstor“ je našao rešenje. Samo presavijte papirni stiker ispod mesta bušenja i očekujte da će nered biti mnogo manji.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru