Beskoristan i neophodan - sat od 12000€ koji ne pokazuje vreme

01 Apr 2016
492 pregleda

Iako na prvi pogled izgleda kao klasičan ručni sat, proizvod švajcarske kompanije Hautlence nazvan Lavirint Igralište nema ni brojeve ni kazaljke. Umesto toga, dolazi sa mehanizmom minijaturnog lavirinta koji služi za igru.

Beskoristan i neophodan - sat od 12000€ koji ne pokazuje vreme

Zašto je baš u obliku sata? Iz nekoliko razloga. Kompanija koja ga pravi je poznata po izradi luksuznih i kvalitetnih satova. Po rečima njenih predstavnika, luksuz je upisan u DNK firme Hautlence, a satovi su njihov zaštitni znak. Drugi razlog je zanimljiva metafora. Za uspešne poslovne ljude, koji su uglavnom kupci kvalitetnih satova, vreme je najskuplji proizvod na svetu. Kupovinom Lavirint Igrališta, oni šalju poruku da sebi mogu da priušte vrhunski luksuz, ali i da mogu da priušte gubljenje vremena i uživanje u svim sferama života.

Lavirint Igralište dolazi u dva modela, u belom zlatu i sve popularnijem pink zlatu. Narukvica je napravljena od kože Luizijana aligatora i postavljena je satenom, a lavirint je u celosti napravljen od 18k zlata sa krunicama od kristala safira. Kuglica u lavirintu napravljena je od čiste platine.

Da bi pobedio u igrici, vlasnik Hautlence Lavirinta pomera ručni zglob dok kuglica ne upadne u jednu od dve rupe na bazi. Potom preko mehanizma za navijanje aktivira mali mehanički lift koji vraća kuglicu za sledeću rundu.

Ako ste ikada imali dilemu šta se poklanja ljudima koji imaju sve na svetu, Hautlence Lavirint bi možda mogao biti jedan od odgovora.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru