Vibramovi hi-tech pećinski ljudi

Autor SportSve ludosti sveta

Sportiste rekreativce kompanija Vibram je stavila pred novu dilemu uvodeći model patika „sa pet prstiju”.

Teretane, staze za trčanje i igrališta prestaju da budu mesta za rekreaciju, zdrav i aktivan život. Postepeno se pretvaraju u mondenska okupljališta gde se troši velika količina novca za suplemente sumnjivog kvaliteta, markiranu sportsku odeću i avangardnu opremu poput Vibramovih petoprsnih patika.

Atletski stručnjaci se kunu u ovo „bosonogo” trčanje, naročito sledbenici pravca trčanja bez opreme. Oni ističu da je ovo prirodan način koračanja, prenebegavajući činjenicu da su ljuska stopala i zglobovi odavno adaptirani na aktivan hod u obući koja štiti kožu, zglobove i tetive.

Vreme će pokazati da li će Vibramovi „bosonogi trkači” masovno postati pacijenti ortopedskih klinika ili pioniri revolucije u rekreativnom sportu.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Vara se onaj koji misli da može smoći snage i odreći se cijelog svijeta: no onaj koji misli da svijet ne može bez njega, vara se još više.

La Rochefoucauld

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |