Fabrika uspavanki u dečijoj bolnici, London

21 Oct 2013
594 pregleda

Na izazov da stvore „nešto” u uzanom, neiskorišćenom prostoru koji je nastao prilikom izgradnje nove zgrade pored dečije bolnice Great Ormond Street u Londonu, maštoviti tim Studija Weave je došao na ideju da ne sakriva i ne uklanja već postojeće cevi na bolničkom zidu, već da ih transformiše nadogradnjom novih elemenata i tako stvori pravu pravcatu Fabriku uspavanki, skulpturu koja svira tajnu muziku.

Fabrika uspavanki u dečijoj bolnici, London

Ono što je neobično za ovaj tajni svet je to što se fasada na kojoj se skulptura nalazi ne može videti sa ulice, niti se muzika može čuti golim uhom, već samo na određenim punktovima i to kroz specijalne cevi koje su predviđene za slušanje ili na posebnoj radio frekvenciji.

Ova jedinstvena instalacija je visoka 10 spratova i dugačka 32 metra. Zamišljena je kao uzbudljiva i romantična vizija složene kombinacije industrijskog dizajna sa muzičkim istrumentima.

Za ovaj projekat kompozitor Jessica Curry je komponovala posebnu uspavanku koja se emituje kroz mrežu cevi. Uspavanka deluje umirujuće na male pacijente kojima je i namenjena, ali u njoj podjednako uživaju kako posetioci, tako i osoblje bolnice. Poslušajte i vi kako to zvuči.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru