Ekstremni sportovi - flyboard

22 Jan 2013
1561 pregleda

U potrazi za novim avanturama bivši svetski džet-ski prvak Frenki Zapata, osmislio je i napravio konstrukciju na vodeni pogon, sa mlaznicama koje omogućavaju da u jednom trenutku budete visoko iznad vodene površine, a u drugom zaronite u dubinu.

Ekstremni sportovi - flyboard

Leti kao ptica i plivaj kao delfin!

Mlaznice su pričvršćene sa obe strane daske za surfovanje, a daska za noge vozača. Voda se pod visokim pritiskom upumpava u dugačko crevo zakačeno za rotirajuću platformu koja pluta na vodi i ujedno vas prati u vašim vratolomijama. Da bi se kretali u željenom pravcu, koristite upravljače, takodje creva sa ventilima kojima se reguliše pritisak vode. Za ovu aktivnost, ma kako izgledala lako, neophodna je fizička spremnost, i naravno da ste plivač.

Pomoću flyborda možete i samo da stojite iznad vode i to na visini od čak 15m, ili ukoliko ste hrabri, da izvodite razne akrobacije, kako u vazduhu tako i ispod vodene površine.

Ovaj ekstremni sport je postao popularan vrtoglavom brzinom u Americi i Australiji. Zapata tvrdi da upravljanje vodenom mašinom nije teško i za samo godinu dana je dobio preko 1500 narudžbina, a cena jednog komada je 6.500 dolara. Preduzimljivi Zapata je otvorio fabriku za proizvodnju u blizini svoje kuće u Marseju.

Deluje impresivno - nema šta!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru