Duh Štrumpfova zaposeo ceo grad

16 Mar 2014
272 pregleda

Juzcar, mali grad udaljen 113km od Malage, jedan od čuvenih belih gradova Andaluzije, potpuno je promenio izgled. U svrhu promocije filma Štrumpfovi 3D postao je plav, ali to je samo početak!

Duh Štrumpfova zaposeo ceo grad

Za mesto glavne promocije svog filma kompanija Sony Pictures odabrala je ovaj gradić, a u njega je stiglo 20 veštih molera koji su 175 belih zgrada, gradsku kuću, školu i crkvu prekrečili u karakterističnu nijansu plave. Ova specijalna promocija je bila veoma uspešna, a transformacija belog anadaluzijskog gradića u selo Štrumpfova je izazvala jednaku pažnju kao i sam film.

Kada su promotivne aktivnosti završene, Sony je poslao svoju ekipu da Juzcar vrati u prvobitno stanje, ali građani to nisu dozvolili. Na referendumu su velikom većinom izglasali da gradić ostane plav.

Juzcar nikada nije bio turistički grad, u njega je godišnje svraćalo samo oko 300 turista, ali se samo šest meseci nakon promocije Štrumpfova sve promenilo. Samo u tom periodu „plavo selo“ je posetilo 80,000 turista, a duh Štrumpfova je potpuno zaposeo Juzcar. Danas se tamo organizuju Štrumpf maskenbali, Štrumpfovska trka po mesečini, brojni Štrumpf vašari, a turistička ponuda obuhvata čak i tematska Štrumpf venčanja. Mala plava bića su još jednom pokazala svoju nadmoć. Zaštrumpfovali su ceo jedan grad.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru