Teslin portret od električnih varnica

U čast velikog srpskog naučnika Nikole Tesle, umetnik Fil Hansen je oslikao njegov portet koristeći samo električne varnice.

Video koji prati nastajanje ovog umetničkog dela prikazuje kako Hansen stvara portret pomoću dve žice povezane na veliku bateriju. Spajajući žice na papiru on pravi polja različitog intenziteta boje iz kojih izranjaju crte lica slavnog naučnika, oslikane verno i precizno.

Hansenu je za ovaj projekat bilo potrebno dva dana, a portret i Tesla dele još jednu vezu. Slikanje strujom je novina u svetu moderne umetnosti, isto kao što su Teslini radovi otvarali nova vrata u svetu nauke.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Sve ce proći. Ali kakva je to utjeha? Proći ce i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?

Meša Selimović

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |