Dečak sa šibicama, Stanislav Aristov

Autor SvetLjudi i događajiSve ludosti svetaHobi

Svi se sećaju Andersenove Devojčice sa šibicama, ali je malo onih koji znaju da u Rusiji, u Jekaterinburgu, živi i radi fotograf koji pravi neverovatne skulpture od upaljenih šibica. Stanislav Aristov sa pravom može da ponese nadimak "dečak sa šibicama".

Ovaj nadareni mladić, koji je inače nepušač, kaže da je sasvim slučajno došao na ovu ideju, igrajući se šibicama dok je gledao TV. Posmatrao je drvce koje sagoreva, njegovu teksturu i dim koji proizvodi. Kaže da u jednom tako običnom činu kao što je sagorevanje palidrvceta ima simbolike. Izgoreli deo i dim predstavljaju prošlost, uspomene i sećanja, vatra simboliše život, a neizgoreli deo predstavlja budućnost. 

Nekoliko godina ranije Stanislav je napravio neobičnu instalaciju sa lampama, kada je shvatio da sasvim obične, svakodnevne stvari mogu da budu predstavljene u neobičnom obliku.

Stanislav Aristov svoja umetnička dela fotografiše. Do sada nije imao izložbe i svoje radove prikazuje isključivo putem interneta.

Foto: Poltergejst

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Komentari:

Ostavi novi komentar
Sopček Đura, 28.03.2015.
Bravo momče! Ti si pravi umetnik...
Odgovori
Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Smatrati sebe boljim od svih, loše je i glupo. To mi svi znamo. Smatrati svoju porodicu boljom od drugih još je gore i gluplje. Ipak, mi često ne samo da to ne znamo, nego u tome vidimo neko naročito dostojanstvo. Smatrati svoj narod boljim od svih drugih to je već gluplje od svega što može da se zamisli. Ali, to ne samo da se ne smatra lošim, nego se slavi kao neka velika vrlina.

Lav Tolstoj

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |