Čovek sa porukom

Autor KulturaLjudi i događaji

Oni koji su tragali za dobrim suvenirima Beograda sigurno su u izlogu Kulturnog centra Beograda primetili zanimljivu kolekciju Portret Beograda, rad Marka Prokića, ilustratora i art direktora agencije McCann Ericson.

Ova kolekcija je namenjena svima koji vole Beograd, bilo da u njemu žive, ili žele da uspomenu na naš grad ponesu negde daleko. O samoj kolekciji autor kaže:

Najteže je uvek nacrtati osećaj; male i velike stvari, viđene, doživljene i proživljene. Dovoljno jednostavne da oni koji prvi put dolaze u Beograd odmah razumeju i prihvate, a istinite i autentične za nas koji u ovom gradu živimo. Lepu, zanimljivu, tačnu i ličnu strana jednog grada. Ovo je moj pokušaj.

Posebno je zanimljiv jedan mnogo ličniji projekat ovog inženjera saobraćaja kojeg je kreativnost  odvela u vode marketinga. Na www.fuckinfine.net, Marko ima svoju stalnu postavku handlettering radova, kratkih poruka koje su osvojile sve društvene mreže, i u formi emotivno osetljivog humora postale sinonim za kratka i efektna objašnjenja stanja duše. Kad ih osmisli vrhunski kreativac, ni najozbiljnijim osećanjima nije tesno u kratkim rečenicama.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Tako je oduvek bilo sa svim onim za čim sam žudeo: tek kada bih osetio da se moja želja umara i lagano gasi, nedostupni i željeni plod bi mi iznenada padao u krilo, ali i on je bio samo jedna jabuka kao i sve ostale: čovek je poželi i pojede i njena draž i čarolija nestanu. To je moja sudbina.

Čarls Bukovski

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |