“Mali Mone” – Kiron Vilijams

Autor ScenaSvetKultura

Kiron Vilijams slikarski genije iz Norfolka, sa samo deset godina je stekao svetsku slavu. Njegova strast prema ulju, akvarelu i pastelu rezultirala je prodajom slika kolekcionarima širom sveta i donela mu do sada zaradu od 1,5 miliona funti.

Sve je počelo sa nekoliko skica dok je kao petogodišnjak bio na odmoru sa roditeljima u Kornvolu (Engleska). Fasciniran čamcima, zatražio je od roditelja da mu nabave pribor za crtanje. U početku su njegovi crteži bili onakvi kakvi se i očekuju od dečaka tog uzrasta, a onda je počeo da insistira na kvalitetnim materijalima odrasle umetnosti i da pokazuje instinktivnu sposobnost mešanja boja i različitih tehnika: akvarel, akril i ulje. Kao desetogodišnjak Kiron je danas svetski priznat umetnik čija se poslednja kolekcija radova prodala po ceni od blizu 250.000 funti za samo 20 minuta.

Dobio je nadimak “Mali Mone”.

Veliki doprinos ovakvom uspehu su dali roditelji ovog mališana, Mišel i Keit Vilijams, koji su iako u sebi ne poseduju umetnički dar, prepoznali nesumnjiv talenat svog sina, obezbedili mu prvu izložbu, nakon čega je kako oni sami kažu “sve ostalo istorija”.

Jedan deo novca od milionske zarade Kiron je investirao u radove drugih mladih umetnika, a ostatak je uložio u kompaniju kojom upravljaju njegovi roditelji.  

Kako deca na ovaj svet ne dolaze sa “uputstvom za upotrebu”, svaki roditelj se tokom odrastanja deteta suočava sa teškim odlukama. Da bi imao vremena da se potpuno posveti slikanju, nakon završetka osnovne škole, “Mali Mono” će svoje školovanje nastaviti u posebnoj varijanti privatno – kućnog obrazovanja.     

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Svet se počinje spasavati spasavajući jednog čoveka; sve ostalo je ili grandiozna romantika ili politika.

Charles Bukowski

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |