Ledeni kolač sa breskvama

Autor Naši recepti

Priprema se jednostavno, za 20-tak minuta, ali morate sačekati nekoliko sati da se dobro ohladi. Pored breskve možete koristiti razno sezonsko voće (maline, jagode, višnje ...) ili kombinacije voća koje volite. Ukoliko koristite banane, dobićete poslasticu koja neodoljivo podseća na čokoladne bananice.

Potrebno:

300 gr keksa (Petit, Bevita, Plazma ili piškote), 500ml slatke pavlake, 800 gr kisele pavlake, par kapi vanile ili vanilin šećer, 5 kašika šećera, 1 kg bresaka, 2 kesice želatina i 100 gr čokolade.

Postupak:

Pomešati kiselu pavlaku, šećer, vanilu i breskve oljuštene i iseckane na kockice. Umutiti slatku pavlaku i sjedniniti sa prethodnom mešavinom.

Tečnost koju ispusti voće pomešati sa malo vode i iskoristiti da se nakvasi keks kojim će se obložiti dno pleha.

Želatin ostaviti da se otopi u 2 dcl vode oko 10 minuta, a onda zagrejati na veoma tihoj vatri da bude vreo, ali da ne proključa. Polako umešati u krem od voća i pavlake da se dobro sjedini i preliti preko keksa. Ostaviti u frižideru najmanje 3h i na kraju staviti glazuru od čokolade.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Dvadeset godina od danas ćes biti vise razočaran zbog stvari koje nisi uradio nego zbog onih koje si uradio. Zato odbaci brodsko uže. Isplovi iz sigurne luke. Zahvati vjetar svojim jedrima. Istrazuj. Sanjaj. Otkrivaj.

Mark Twain

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |