Kocke „Medeno srce”

17 May 2015
1350 pregleda

Poslastica još poznata kao - kolač ni od čega, zbog zanimljivih sastojaka koji se koriste. Za razliku od sličnih recepata, ovde vam neće trebati ni jaja, ni mleko, ni maslac, pa čak ni mikser za mućenje. Ukratko, slatka verzija „klin čorbe”.

Kocke „Medeno srce”

Kora: 1 šolja (2dcl) vode, 1 šolja šećera, 3 kašike pekmeza, ½ šolje ulja, 1 kesica cimeta, kašičica mlevenog karanfilića i 1 vanil šećer (ili 1 kašika gotove mešavine začina za medenjake), 2 šolje brašna i jedna kašičica sode-bikarbone.

Izmešati dobro žicom ili varjačom sve sastojke po redu po kom su nabrojani, nasuti u uljem podmazanu i brašnom posutu tepsiju i peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta na 180°C. Veoma je važno da se peče na nižoj temperaturi da bi kolač ostao sočan i bio ravnomerno pečen.

Za premaz: 5 kašika pekmeza (bilo kog) premazati preko vruće kore tek izvađene iz rerne. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi i staviti glazuru od čokolade.

Za glazuru: 100 gr. čokolade otopiti u 5 kašika ključale vode prokuvane sa 1 kašikom šećera i 1 kašikom ulja.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru