Koji je rok trajanja namirnica u zamrzivaču?

Autor SvakodnevicaPorodica

Zamrzavanje je odličan način čuvanja namirnica, ali one koje čuvamo u kućnim uslovima nažalost nemaju isti rok trajanja kao industrijski zamrznute, niti im nakon otvaranja fabričkog pakovanja i naknadnog zamrzavanja važi rok trajanja koji je predvideo proizvođač.

Tokom čuvanja u zamrzivaču, pod uslovom da su konstantno pod optimalnom temperaturom od -18°C, namirnice se sigurno neće pokvariti, ali ako ih čuvate van roka prikazanog u tabelama dole, njihova svežina i nutritivna vrednost će značajno opasti.

Pored poštovanja roka trajanja, potrebno je poštovati i principe pakovanja, koji podrazumevaju zaštitu namirnica od vazduha i dodira sa ostalim proizvodima koji ih okružuju.

Ovo su rokovi trajanja koje preporučuju FDA, Foodsafety i FreezerLabels:

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Ima žena koje su verne i kad ne vole, a ima i onih koje su jednom čoveku neverne i kada su u njega istinski zaljubljene.

Jovan Dučić

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |