Dvostruko darujte jednim poklonom koji stvarno ima smisla

Autor Tema danaSvetEkonomijaSvakodnevicaPorodica

Jedan od najlepših i najhumanijih simbola novogodišnjih praznika, još od 1949. godine, predstavljaju crteži dece svih boja i rasa koja držeći se za ruke ujedinjuju svet, UNICEF-ove novogodišnje čestitke.

U proteklih 65 godina, UNICEF je prodao skoro 5 milijardi čestitki širom sveta koje od svog nastanka šalju jedinstvenu poruku - ujedinite se zbog dece. Ovaj međunarodni fond za decu i omladinu koji je aktivan u 190 država čini sve napore da spasi živote, sačuva detinjstvo i obezbedi obrazovanje najugroženijoj deci na našoj planeti. Finansira se isključivo od dobrovoljnih priloga i prodajom čestitki i poklona.

UNICEF zastupa čvrst stav da rešenje za decu u siromašnim i ugroženim područjima nije izmeštanje u druge zemlje i njihovo smeštanje u sigurne hraniteljske i usvojteljske porodice širom sveta, već obezbeđivanje humanih uslova života i odrastanje u okruženju odakle potiču, u svojim porodicama ili porodicama bliskih srodnika.

Prihodima od novogodišnjih čestitki finansira se vakcinacija dece, obnova škola nakon ratova ili prirodnih katastrofa, dostavljanje hrane i pijaće vode i ostali projekti kojima se spasavaju životi i olakšava odrastanje najranjivijih članova zajednice. UNICEF stiže do regiona gde je pristup izuzetno težak, a život dece nezamislivo loš.

Ako ste u dilemi šta da poklonite nekom dragom, posetite UNICEF-ovu prodavnicu. U asortimanu čestitki i poklona koje imaju tokom novogodišnjih praznika, ali i tokom cele godine, sigurno ćete naći nešto što šalje lepu poruku.

Neka Nova godina nama, i dragim nam ljudima, počne u znaku očuvanja stare srpske tradicije milosrđa i nesebičnog darivanja!

 

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Pretraga
Preporučujemo
Arhiva članaka
Misao dana

Svakome ću priznati pravo da me prevari- osim prijatelju.

Mehmed Meša Selimović

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

ΜΕΔΙΑΣ na Fejsbuku
ΜΕΔΙΑΣ na Twitteru

Creative Commons License ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License. |