Zovem se sjećanje

24 Jul 2012
Autor SpaZz
615 pregleda

Ann Brashares, autorica serijala „Sestre po trapericama“, početkom 2011. godine objavljuje novi roman pod naslovom „Zovem se sjećanje“ koji uskoro postaje svjetski bestseler. Ovaj nevjerojatan spoj povijesti, romantike, avanture i mističnoga će vas navesti da knjigu pročitate u jednom dahu.

„Zovem se sjećanje“ će svojom tematikom neodoljivo podsjetiti čitaoce na „Ženu vremenskog putnika“, ali će im ipak pružiti nešto drukčije i do sada nepročitano.

Roman predstavlja dvoje glavnih likova – Daniela i Lucy, čiji se životi konstantno isprepliću stoljećima. Ono što ih drži podalje jedno od drugoga je činjenica da se Daniel sijeća svojih prošlih života, ali Lucy ne. Radnja započinje oko 200-te godine te prati sve Danielove živote tijekom povijesti te njegove susrete s Lucy, koje nažalost prati i njegov zli brat Joaquim. U nekim životima Daniel i Lucy se susreću iste starosti, u nekima potpuno različite, a neke živote pak Daniel provodi bezuspješno tragajući za Lucy. Kada se napokon sretnu posljednji put, Lucy se uspije sjetiti svoje prošlosti i Daniela, te ljubavi koja ih uporno veže stoljećima. No, ne završava sve sretno, već se upliće Joaquim koji pokušava preoteti Lucy samo za sebe, te radnja završava tako da čitatelju da prostora da si sam dočara rasplet.

Knjiga će posebno biti zanimljiva onima koji vjeruju u reinkarnaciju ili se bave misticizmom, no ako niste fan takvih stvari vjerojatno ćete ju doživjeti kao knjigu sa dobrim SF elementima. Bez obzira, bili fan reinkarnacije ili ne, sama ideja sijećanja na prošle živote intrigira te golica ljudsku maštu.

Uostalom, zar se nismo svi bar jednom bavili mišlju da smo nekoć baš mi imali uloge koje se razlikuju od ovih današnjih?

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Tagovi članka

Kategorije

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

1 komentara

 
Nevena, 25 Jul 2012

Sjajan opis! Prvom prilikom ću da potražim knjigu.

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru