Trava zaborava

26 Sep 2012
Autor Kewa
732 pregleda

Kanabidol, sastojak koji se nalazi u lišću marihuane, po rečima istraživača, ima mogućnost isključivanja gena, odgovornog za stvaranje metastaza kod zloćudnog oblika raka dojke. Ovaj sastojak nema kao biljka psihoaktivno dejstvo, što je jako važno.

Trava zaborava

Još pre pet godina je ovo uočeno prvi put, kada je u laboratoriji zaustavljeno širenje ćelija raka. Eksperimenti su dalje rađeni na miševima, a uskoro bi trebali da se urade i testovi na ljudima, u kombinaciji sa hemoterapijom. Sastojak marihuane, ne da je zaustavio galopirajuće sirenje ćelija kancera, već ih je vratio na normalno, zdravo stanje, utičući na protein ID-1 koji zapravo ima najvažniju ulogu u širenju raka. Ovaj sastojak isključuje ekspanziju pomenutog proteina.

Marihuana je ilegalna droga. Iako je najblaže i najslabije halucinogeno sredstvo, ipak pri konzumiranju izaziva poremećaje u koncentraciji, konjuktivalnu hiperemiju (crvenilo očiju), ubrzava srčani ritam, stvara gubitak koordinacije, dezorijentisanost, iskrivljenu percepciju, a povezana je sa razvijanjem psihičkih oboljenja kasnije u životu, uključujući i šizofreniju.

Koliko sam shvatila, marihuana je kudikamo bezazlenija od ekstazija i ostalih sintetičkih psihotropnih supstanci. Ipak zbog rupe u zakonu, o kojoj je već pisano, ako trgujete marihuanom, otići ćete u zatvor. Pa to nije fer! Nema smisla - nemaju svi iste tržišne uslove. Treba neko da im objasni da je tamo neka sintetička droga opasnija po zdravlje nego sveža, prirodna, zelena, domaća marihuana.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

2 komentara

 
tri_praseta, 27 Sep 2012

TetraHidroKanabinol (THC)...kewo konsultuj struchnjaka prwo :P uprawo sam ostawio slichan komentar na twom prethodnom chlanku kao twoj zadnji pasus...apsolutno se slazhem :D

Odgovori
 
Nedeljko, 27 Sep 2012

Odavno je legendarni Bora dosao do sličnog zakljucka i to pretocio u reci pesme:D ''Moj rodni grad je tamo dole a tamo dole svi me vole a ispred vrata cekaju mama i tata ispred kuce ruke siri Meri ja joj kazem 'ajd ne seri ja idem da vidim zelenu travu doma mog Evo me, stizem iz daleka gde trava nije bas i neka kraj rodne reke ima lepe trave meke mene ceka cela familija 'ocu da ih vidim i ja al' sad mi je preca zelena trava doma mog Jebi ga, onda sam se probudio i sam sam se sebi cudio i zamalo da da me strefi slog video sam, cetiri zida me okruzuju i shvatio da me optuzuju sto sam tajio da sam gajio zelenu travu doma mog 'Oce da mi rikne moja cuka 'oce da me strefi slog sto ne mogu da vidim zelenu travu doma mog''

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru