Tih dana bila sam raspoložena za sve namirnice koje me mirisima podsećaju na more. Tako sam krenula u potragu za nekim laganim receptom koji bi podrazumevao testeninu, tunjevinu i masline. Ne sećam se na kom sajtu sam ga pronašla ali pošto je već na prvo čitanje "zvučao" slasno, rešila sam da ga napravim. Ovo je originalan recept, a ja sam ga u međuvremenu isprobala u milion varijacija. Svi koji su imali priliku da ga probaju slažu se da "miriše na more". I šta ćeš lepše od toga? :)
Sastojci za 2 porcije:
400 g testenine konzerva tunjevine 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka šaka kuvanog kukuruza 2 paradajza (dobro bi bilo da bude manje voden, npr. "volovsko srce" ili sličan) origano, bosiljak grožđano ili maslinovo ulje so
Priprema:
Skuvajte testeninu (fusilli, spiralice) u slanoj vodi, isperite da se ne bi slepila i ostavite sa strane. Očistite paradajz i iseckajte na kockice. Luk očistite, isitnite i izdinstajte na malo ulja. Kada luk porumeni, dodajte paradajz, kukuruz koji ste prethodno skuvali i tunjevinu. Kratko prodinstajte, pa ubacite testeninu i mešajte dok se dobro ne ugreje. Sklonite sa vatre i dodajte sitno iseckan beli luk, začinsko bilje i par kapi grožđanog ili maslinovog ulja.
Napomena: Za laganiju varijantu ovog recepta umesto kukuruza možete koristiti seckane crne i zelene masline. I, naravno, ukoliko ne volite beli luk, ne morate ga staviti, jelo je ukusno i bez njega. Prijatno!