Testenina sa tunjevinom, miriše na leto

21 Jul 2012
Autor Bojana
736 pregleda

Tih dana bila sam raspoložena za sve namirnice koje me mirisima podsećaju na more. Tako sam krenula u potragu za nekim laganim receptom koji bi podrazumevao testeninu, tunjevinu i masline. Ne sećam se na kom sajtu sam ga pronašla ali pošto je već na prvo čitanje "zvučao" slasno, rešila sam da ga napravim. Ovo je originalan recept, a ja sam ga u međuvremenu isprobala u milion varijacija. Svi koji su imali priliku da ga probaju slažu se da "miriše na more". I šta ćeš lepše od toga? :)

Sastojci za 2 porcije:

400 g testenine konzerva tunjevine 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka šaka kuvanog kukuruza 2 paradajza (dobro bi bilo da bude manje voden, npr. "volovsko srce" ili sličan) origano, bosiljak grožđano ili maslinovo ulje so

Priprema:

Skuvajte testeninu (fusilli, spiralice) u slanoj vodi, isperite da se ne bi slepila i ostavite sa strane. Očistite paradajz i iseckajte na kockice. Luk očistite, isitnite i izdinstajte na malo ulja. Kada luk porumeni, dodajte paradajz, kukuruz koji ste prethodno skuvali i tunjevinu. Kratko prodinstajte, pa ubacite testeninu i mešajte dok se dobro ne ugreje. Sklonite sa vatre i dodajte sitno iseckan beli luk, začinsko bilje i par kapi grožđanog ili maslinovog ulja.

Napomena: Za laganiju varijantu ovog recepta umesto kukuruza možete koristiti seckane crne i zelene masline. I, naravno, ukoliko ne volite beli luk, ne morate ga staviti, jelo je ukusno i bez njega. Prijatno!

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru