Tajna balkanskog šiljura

12 Jul 2012
Autor Mirjana
235 pregleda
Tajna balkanskog šiljura

QR code, skraćeno od Quick Response Code, je vrsta dvodimenzionalnog barkoda koji je 1994. godine dizajniran u japanskoj Toyoti, primarno za upotrebu u automobilskoj industriji. Danas vrlo lako možete dizajnirati QR code svoje web stranice preko bilo kog QR code generatora . Očitava se veoma jednostavno, prevlačenjem kamere mobilnog telefona ili tableta preko koda, pomoću male aplikacije- QR reader koji je sada dostupan za skoro sve platforme.

U poslednje vreme, postao je veoma popularan zbog velikih mogućnosti koje nudi u IT industriji i marketingu uopšte. I malo pomodarstvo na vizit karticama, majicama, privescima i sl.

A onda se javila baka Jela iz malog sela u Lici, tvrdeći da je QR code njena mustra, nadaleko poznata kao „šiljur“ koja danas poznati QR code koristi decenijama u svojim ručnim radovima.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru