Strast za kupovinom

03 Aug 2012
Autor S*N*
190 pregleda
Strast za kupovinom

Poznato je da su žene zavisne od kupovine. Kupoholizam je nekontrolisana potreba za kupovinom uglavnom nepotrebnih stvari. Većina žena kaže da je to njena strast i da se u šopingu oseća posebno.

Taj osećaj i tu euforiju retko šta može da zameni. Mnoge žene šopingom ispunjavaju i svoje emotivne praznine, tako se opuštaju od stresa na poslu i svakodnevnice. Sreća pri kupovini je ogromna ali i prolazna te kupoholičarke stalno teže novoj kupovini jureći taj dobar osećaj.

Sigurno se i vama dogodilo da satima lutate po gradu u potrazi za nekom neodređenom stvarčicom koju morate da kupite. Ako vam se to dogodilo nekoliko puta ništa strašno, možda ste samo hteli da pobegnete od svakodnevnice i malo više mislite na sebe. Ako vam se to stalno dešava, hteli da priznate to ili ne, gazite ka kupoholizmu.

Žene kupoholičarke imaju brdo nepotrebnih stvari jer se iz šopinga nikada ne vraćaju praznih ruku. Kupuju šta bilo samo da kese odvuku kući. Verovatno ste nekad uhvatili sebe kako svoju beskorisnu kupovinu objašnjavate prijateljici: "Nisam našla ništa što bi mi se svidelo pa sam kupila ovo, slatko je a i povoljno. Zatrebaće već."

Sniženja imaju veliki značaj u kupoholizmu . Gomila ženskog roda i po koji muškarac u ulozi pomoćnika (ili je krenuo da dodaje pri probi ili da plaća). Na sniženju se kupuje skoro sve uz izgovor:  " Vauu   koliko je bilo, sada upola manje, zatrebaće ako ne pre, za sledeću sezonu. "

U ormanu kupoholičarki večita gužva. Obično postoji neki kutak gde stoje stvari na kojima je još etiketa. Nikada ne priznaju da je to bila loša investicija, ubeđene su da će doći vreme kada će i to da obuku.

TV reklame i časopisi povećavaju zavisnost. Žene vole da prate zbivanja u zemlji i svetu i da izgledom podsećaju što je moguće više na poznate ličnosti. Kreditne kartice dođu kao najbolje drugarice jer omogućavaju lakšu kupovinu. Kupiš odmah a platiš od plate i to na rate. Realno, na kamatu niko ne obraća pažnju.

Pojedine javne ličnosti izjavljuju da je šoping bolji od seksa i mnoge će se žene sa tim i složiti. Strast ili bolest osećaj je neprocenjiv.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

3 komentara

 
Perica, 04 Aug 2012

" Pojedine javne ličnosti izjavljuju da je šoping bolji od seksa i mnoge će se žene sa tim i složiti. " A zato ova moja posle kupovine trazi da joj ceskam ledja .....

Odgovori
 
Kalina, 04 Aug 2012

Bar si saznao odgovor zašto :)

Odgovori
 
kupoholičarka, 04 Aug 2012

Budi srećan što je pronašla sebe u tome i što je to zadovoljava. Zamisli samo da se umesto kupovine bavi drugim momcima. Moj savet ti je da uvek pomisliš na to dok je tako češkaš i uvek ponudiš i finansijsku pomoć. Kako u glavi već ima gde bi utrošila taj novac možda se ogrebeš i za koji poljubac.

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru