Srećan Vam rođendan, Vesna!

09 Oct 2012
Autor Mirjana
394 pregleda
Srećan Vam rođendan, Vesna!

Danas je tema dana neobična proslava pedesetog rođendana jedne Valjevke. Vesna Lazić je odlučila da svoj jubilarni rođendan proslavi svečano, sa svojim mnogobrojnim prijateljima.

Sve goste je zamolila da joj ne donose poklone, čak ni sitnice i cveće, nego da iznos koji žele anonimno ubace u kutiju koja se nalazila na ulazu u svečanu salu „Omni centra“ u Valjevu, gde je održana proslava. Njena ideja je bila da

zajedno sa svojim prijateljima na taj dan učini jedno dobro delo, a novac koji je prikupljen biće doniran fondu „Bitka za bebe“ koji se bavi nabavkom opreme za porodilišta i ustanove za brigu o najmlađima. Gosti su sa oduševljenjem prihvatili ovu ideju, i njih 190 je prikupilo 300.000 dinara.

"Akciju nisam osmislila da bi se o tome pričalo, već da bih, zajedno sa prijateljima, učinila neko dobro delo i podstakla ljude koji su u mogućnosti da čine slične stvari" - kaže Vesna Lazić.

Ovim gestom je bio iznenađen i predsednik fonda Veran Matić, koji je izjavio da sličnu akciju još niko kod nas nije izveo, a da su prikupljena sredstva dovoljna za nabavku jednog CTG aparata koji meri otkucaje srca bebe dok je u stomaku, koji su deficitarni u našim ustanovama za prenatalnu negu.

Bilo bi sjajno da ova ideja zaživi, i da deo svakog privatnog slavlja bude i humanitarna akcija, gde će ljudi uz priliku da se dobro provedu imati i mogućnost da učestvuju u humanitarnoj akciji zajedno sa svojim prijateljima, a pod pokroviteljstvom svog domaćina, što će osigurati da će sredstva otići tamo gde su namenjena.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru