Počeo je Holi, indijski praznik boja

28 Mar 2013
1254 pregleda

U Indiji je danas počeo ovogodišnji Holi, prolećni festival koji se još naziva i festival boja. Svake godine, hiljade Indusa se raduje ovom prazniku koji obeležava dolazak proleća, najlepšeg godišnjeg doba. Prvobitno, to je bio festival koji je slavio žetvu i plodno zemljište.

Počeo je Holi, indijski praznik boja

Praznik ima i religijsku komponentu, kao sećanje na događaje prisutne u hindu mitologiji. Tokom festivala, koji u zavisnosti od regiona traje 3-16 dana, učesnici nose baklje i u radosti i veselju bacaju obojeni puder jedni na druge.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru