Otkaz sa stilom

30 Sep 2013
Autor Tea
533 pregleda

Nezadovoljni ste odnosom poslodavca prema poslu koji odgovorno radite? Ne odgovaraju vam uslovi i tempo koji vam šef nameće? Baveći se štancovanjem već viđenog, ne uspevate da realizujete nove ideje? Dajete otkaz? Učinite to sa stilom.

Otkaz sa stilom

Ako ste u više navrata poslodavcu stavili do znanja koliko vredite, izložili svoje stavove i predloge koji su odbijeni ili nisu ni razmatrani pri čemu ste i nezadovoljni uslovima rada, možda će vam u načinu davanja otkaza pomoći Marina Šifrin.

Ova dvadesetpetogodišnja devojka je rešila da upotrebi svoj talenat i poznavanje animacije, kako bi na sebi svojstven način stavila do znanja šefu u kakvim uslovima radi i da zbog toga daje otkaz.

Radim u kompaniji koja pravi odlične video-snimke. Skoro dve godine sam žrtvovala moju vezu, vreme i energiju zbog ovog posla. A sve o čemu moj šef brine je kvantitet i broj pregleda koje beleže ti snimci.

Marina je dve godine pripremala video–snimke za klijente kompanije “Next media Animation” na Tajvanu. Tokom dve godine rada, pokušavala je da objasni poslodavcu da je daleko važniji sadržaj video zapisa koji stvara od broja pregleda koji isti ima. Njen šef ne samo da nije imao sluha za nove, kreativne ideje već joj je i svakodnevno menjao obim posla i raspored obaveza.

Kako zaposleni u ovoj firmi nemaju pravo na pauzu za ručak, a radno vreme im se često produži i do kasno u noć, ona je u nedelju 28. septembra, ostavši zbog obima posla u kancelariji do 4:30h ujutru, rešila da u praznim prostorijama svoje firme snimi i postavi na Youtube video preko kojeg svom šefu daje otkaz.

Otkaz sa stilom je korisna taktika uz pomoć koje možete da ili sačuvate radno mesto uz uslove koji vam odgovaraju, ili da na originalan način sebe predstavite budućim potencijalnim poslodavcima.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru