Najveći photoshop promašaji. Kako ih izbeći?

21 Oct 2016
369 pregleda

Fotošop može da bude izuzetno moćno oružje u rukama profesionalaca, ali kada dospe u ruke laika šteta može biti veća nego korist. U to smo se uverili nebrojano mnogo puta posmatrajući fotografije javnih ličnosti ili osoba koje kače tako obrađene fotografije po svojim profilima društvenih mreža.

Najveći photoshop promašaji. Kako ih izbeći?

Uz pomoć fotošopa možemo srediti svoje fotke i izgledati i do 10 godina mlađe. Osim toga fotka se može dovesti u red tako da izgledamo mršavije i lepše. Danas je sve više fotošopiranih slika po društvenim mržama. U samo nekoliko klikova možete otkriti svu bedu i neuspeh osoba koji nestručno koriste ovaj moćni program. Najčešće greške koje ljudi prave su pogrešne senke, suviše tanak struk, loše isečeni ili nespojivi detalji na fotografiji itd.

Osim standardnog korišćenja, odnosno upotrebe fotošopa u privatne svrhe, ovaj program se može koristiti i za više ciljeve. Jedan od tih načina kako humano možete da upotrebite photoshop su i razne kampanje, poput one za očuvanje planete i druge.

Rezultati photoshopa mogu biti zapanjujući. Svetske zvezde već znaju da mogu učiniti čuda sa svojim fotografijama. Ukoliko želite da uz malu pomoć sredite svoje slike sa mora potražite časove za photoshop po akcijskim cenama.

Edukacija je veoma bitna, odnosno ulaganje u sebe se uvek isplati na duže staze. U ovu moćnu alatku vredi uložiti trud i novac, jer danas-sutra može da vam bude ulaznica za neki zanimljiv i kreativan posao.

Za kraj, fotošop era jeste preplavila današnje tržište i gotovo da ne mže da se zamisli ni jedan časopis bez da je uključena dodatna obrada fotografija. Ipak, treba da znate da je veoma tanka linija između savršeno dobro urađene fotografije i one koja odiše neukusom i bode oči iz aviona. Budite mudri i suptilno koristite alatke koje se nalaze u ovom programu. Ne dozvolite da vaše fotke dospeju jednog dana na stranice sajtova koje ismejavaju ovakve stvari.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru