Moć je u VAMA

06 Aug 2012
Autor Kewa
1557 pregleda

Pazi na svoje misli, jer postaju reči.Pazi na svoje reči, jer postaju dela.Pazi na svoja dela, jer postaju običaji.Pazi na svoje običaje, jer postaju karakterne osobine.Pazi na svoj karakter, jer postaje tvoja sudbina.(Luj Paster)

Moć je u VAMA

Zakon atrakcije - privlačenja... fraza već poznata svima. Ako i niste upoznati sa "zakonom", sigurno su vam jasni principi, koji mogu da se svedu na: "misli pozitivno" i "slično se sličnom raduje". Prvo da napomenem da ovo nije nikakvo sektaštvo. Nikakvo mantranje, istočnjački način razmišljanja i slično. To je zapravo metoda stara vekovima. U običnom životu vidimo kako funkcioniše zakon atrakcije - međusobnog privlačenja... ljudi koji imaju ista interesovanja... zajedničke ciljeve... Hemijski elementi se ne spajaju nasumično... Sve ćelije u vašem organizmu... Cvet koji privlači pčelu... Sunce koje drži na okupu svoje planete... Univerzum je sastavljen od bezbroj kombinacija koje su u međusobnoj harmoniji. Jer, da nisu, ne bi postojale ni zvezde, ni planete, ni život...ništa. Ljudske misli imaju energiju koja privlači sličnu energiju. Ukoliko su misli pozitivne, mogu samo da u vaš život privuku pozitivna dešavanja. Najveći je problem naučiti se pozitivnom razmišljanju. Zameniti negativne misli pozitivnim.

Psihoterapijski pravac koji smatra da su naša osećanja i ponašanje pod direktnim utecanjem našeg mišljenja (kongitivno-bihejvioralna terapja), sažet je u ideji da ljude ne uznemiravaju stvari same po sebi, već način kako na njih gledaju. Dakle, promenimo taj ugao posmatranja. Zakon atrakcije kaže da ćete na taj način privući sve ono o čemu razmišljate... bilo pozitivno, bilo negativno. Započnite dan sa "Želim"... Napravite u svojoj glavi pozitivan scenario... Upotrebite lepa sećanja. Lepa sećanja su važna zbog vaših ličnh osećanja koje ste imali u tom trenutku. Mislite na ta osećanja i ponovo ćete ih doživeti. Setite se kako kažu: "mlad je, jer je mlad duhom"... Dokle god se ne budete osećali starim i nećete biti stari. Ponavljajte bezbroj puta na dan da volite sebe... da ste zdravi... da ste srećni... da ste zaljubljeni... da vam je lepo na poslu... da dobro zarađujete... I budite sigurni da će biti tako. Ali morate da verujete u to. I vaše emocije moraju da podržavaju to verovanje. Život se ne dešava "tek tako"... Sve što dobijate je na osnovu onoga što ste dali. Ne postoje prepreke - postoje samo odluke. Gospođa Lujza Hej, autorka knjige "Kako da izlečite svoj život" ( najveći zagovornik pozitivnog razmišljanja, koja je i svoju tešku bolest pobedila na taj način), izjavila je na jednom predavanju: "Ušla sam u osmu deceniju i evo, rešila sam da mi ova decenija bude najbolji deo života..." Zaista fascinantno za jednu nasmejanu damu od sada već 85 godina. Dokaz da je samo nebo granica... Kakve su ti misli, takav ti je život. (starac Tadej)

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

4 komentara

 
nyxter, 06 Aug 2012

Hmmm... ja zamislio da dobro zarađujem, a još uvijek sam bez kinte! Bolje ti je brzo smisliš način kako da realiziram zamišljeno, jer ovo tvoje ne funkcionira... u protivnom mi duguješ pare!

Odgovori
 
Kewa, 06 Aug 2012

Ovde je rec o pozitivnom razmisljanju, a ne o zlatnoj ribici. Da je to tek tako "zamislio sam", ne bi mi sada ni kuckali ovo ovde... Dakle, ja sam Kewa - ne dobra vila ili duh iz boce :)

Odgovori
 
Sandra, 06 Aug 2012

Pozitivne misli ili happy thoughts jesu kljuc rjesenja za mnoge stvari u zivotu ali ako ne prelaze granice realnog. Ovo sto kazes: ubijedi sebe da si zaljubljena, da odlicno zaradjujes...itd", kako kad nema veze sa stvarnoscu. Poanta je u nalazenju unutarnjeg mira, jer tek kad covjek izbalansira sve moguce cakre, ljepota sama navire iz njega i kao takav pozitivno djeluje i na okolinu.

Odgovori
 
Kewa, 06 Aug 2012

Hoces da kazes da je nemoguce da se zaljubis? Ili da dobro zaradjujes? Zasto? Nije poenta da ubedjujes sebe da dobro zaradjujes, ako ne zaradjujes. Nego da afirmacijski razmisljas o tome kako ce to biti i kako ces se ti tada osecati. To je onaj "scenario" koji sam pomenula: Javlja ti se prijatelj koji je otvorio firmu, a kako mu je posao odlicno krenuo, trebaju mu saradnici... niste se dugo culi, medjutim, slucajno te je sreo i pozalio ti se kako ga je napustila saradnica i nikako ne moze da nadje nekoga ko ume tako da barata racunarom (recimo), a gle cuda, ona je bila fenomenalno placena.... Da li bi ti mozda bila voljna da probas da je menjas...bla bla... I ti dobijas odlicno placen posao. Ali, poenta je u tome da taj tzv. scenario ponavljas sebi i svaki dan ponovno prezivljavas emocije koje ce se desiti kada shvatis da si dobila dopro placen posao. Kako bi sebi "docarala" te emocije, seti se nekog trenutka u proslosti u kome si imala takve emocije....Tako nekako :)

Odgovori

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru