'Leba bez motike

08 Dec 2012
Autor Tea
213 pregleda

Do pre par dana postojala je osnovana sumnja da u centru Beograda kontinuirano i organizovano neko danima krade po pekarama i restoranima brze hrane. Kradljivice je konačno snimila na delu sigurnosna kamera u jednom restoranu brze hrane u ulici Vase Čarapića u Beogradu.

Kamera ih je uhvatila ali policija ne.

'Leba bez motike

Snimak jasno pokazuje tri doterane gospođe koje su ušle u restoran i profesionalno, za manje od minut vremena, neopaženo uzele tašnu gošći restorana, a onda ni malo sumnjive osoblju i drugim gostima punog restorana, slobodno izašle na ulicu.

Kako su izabrale žrtvu, nije utvrđeno, a koliko su vešte i kako su uspele neopaženo da ukradu tašnu koja je bila okačena na stolici na kojoj je žrtva sedela a preko koje je bio zakačen kaput, jasno govori oko kamere.

Ubrzo nakon krađe, policija je pronašla ukradenu tašnu u kontejneru na Zelenom Vencu. Lična dokumeta su bila u njoj, ali par hiljada dinara (koliko je žrtva imala), mobilni telefon i naočare su nestale.

Celu ovu priču obeshrabruje podatak da su iz policije rekli da sam snimak krađe njima u hvatanju počinilaca ništa ne znači osim ako su im ove tri kradljivice već od ranije poznate.

Prema Krivičnom zakonu Srbije, za krivično delo sitne krađe, utaje ili prevare, u stavu tri predviđa se da će ovo delo biti gonjeno po privatnoj tužbi građana, ukoliko je vrednost oduzetih stvari ispod 15.000 dinara. To znači, da u ovakvim i sličnim slučajevima, bolje bi bilo da tašnu držite u jednoj ruci dok drugom jedete, nego da sami tražite pravdu na sudu sa nadom da će onaj ko vas je pokrao biti kažnjen novčano ili zatvorom do šest meseci. Naravno, sve ovo podrazumeva da se dobro naoružate strpljenjem zbog dužine trajanja sudskog spora kao i da možda i sami krenete da džeparite kako biste nabavili potreban novac za advokate i sudske takse koji će vas u parnici sačekati.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru