Kraj trenda velikih grudi?

30 Jan 2013
Autor D.L.
629 pregleda

Već 30 godina traje trend velikih grudi, koji pripadnice lepšeg pola tera da se snalaze kako znaju i umeju samo da bi svoj dekolte učinile privlačnijim i punijim, i tako privukle pažnju mušaraca ili povećale samopouzdanje.

Kraj trenda velikih grudi?

One žene koje su imale sreće da im ugradnja implanata nije veliki finansijski trošak otišle su kod dobrog plastičnog hirurga, i za kratko vreme su postale mete požudnih pogleda muškog pola koji se nisu zanimali za boju očiju ili boju kose. Možda bi se i zanimali, ali nikako da odvoje pogled od prepunog dekoltea ili prezategnute bluze koja je pretila pucanjem. Žene sa plićim novčanikom su mogle samo da pucaju od sujete, sve do pojave prvog ''wonder bra'', koji im je omogućio da svoje male ili srednje grudi prikažu naizgled velikim. Problem je bio samo ne dozvoliti da se prevara otkrije isuviše rano. Možda otud i dolazi ono pravilo ''trećeg izlaska'' (seks tek na trećem sastanku) sa nadom da će do tada uspeti da zainteresuje muškarca i nekim drugim svojim kvalitetima, a ne samo jakom peticom.

Koji je razlog pojave ovog trenda, niko sa sigurnošću ne može da tvrdi. Neki kažu da je za to kriva čuvena lutka Barbie. Međutim, kada se pojavila 1959. god. njene grudi su bile jedva dovoljna ''trojka'', da bi do 90-tih godina porasle na jaku ''četvorku'', što ukazuje da je Barbika pratila, a ne izazvala trend. Nešto što takođe ide u prilog da je Barbika ''samo pratilja'' je i boja njene kose. Pojavom plavokosih lepotica kao što su Merilin Monro i Brižit Bardo, ona je od gavran crne u početku svoju kosu promenila u plavu boju. Ken je ipak dobar muškarac, bez šovinističkog stava i prihvata svoju partnerku onakvu kakva je.

Žene optužuju muškarce da su oni najveći krivci za ovu diskriminaciju na osnovu veličine grudnjaka, što je možda delimično tačno, jer su u to vreme direktori firmi, holivudski producenti, poslovođe i ostali ljudi na položajima od kojih je zavisila karijera bili isključivo muškarci. Ali šta je sa onim ženama koje su finansijski nezavisne ili poslovno uspešne? Njima svakako ne zavisi uspeh od veličine poprsja. Mora se priznati da i žene snose veliku količinu odgovornosti, jer poznavajući muški mozak, nije teško ubediti muškarca da učini bilo šta, samo ako trepnu par puta (trepkanje će verovatno ostati neprimećeno ako je dekolte malo dublji). Može se reći i da su ovaj trend pokrenule žene kako bi lakše kontrolisale muškarce.

Univerzitet na Floridi je sproveo istraživanje među 100 žena koje su uradile ugradnju implanata i došli do sledeg rezultata: svim ženama je poraslo samopouzdanje jer nisu bile zadovoljne svojim izgledom, a na operaciju su se odlučile same i svojom voljom, bez uticaja okoline ili partnera. Univerzitet je izdao pamflet sa nekoliko ''za'' i ''protiv'' ugradnji implanata, koje je podelio svojim studentima, i interesantno je da je više protiv nego za.

  • Za: Ukoliko su devojke sigurne da je veličina njihovih grudi stvarno jedini problem implanti to mogu rešiti; ukoliko je oblik grudi nepravilan i zbog toga se osećaju neprijatno; ukoliko nakon porođaja žele da poprave izgled svojih grudi.
  • Protiv: Skoro trećina žena je nakon operacije moralo na korekturu u prvih 10 godina nakon ugradnje; kod velikog broja žena dolazi do stvrdnjavanja implanata pa je potrebna nova operacija kako bi se dovele stvari u red; u 10% slučajeva dolazi do izduvavanja implanata što dovodi opet do novih operacja; kod žena koje se bave sportom velike grudi više odmažu nego što pomažu; velike grudi mogu sprečiti žene da obrate pažnju na neke druge probleme sa njihovim telom, kao što je višak kilograma. Par velikih grudi neće rešiti ostale probleme u životu.

Da velike grudi nisu uvek najbolja stvar koja vam se može desiti pokazuje i nedavni primer u jednoj školi u američkoj saveznoj državi Montana. Tamo je trinaestogodišnja učenica šestog razreda bila izložena višenedeljnom grubom zadirkivanju od strane vršnjaka jer je imala velike grudi. Predstavnica škole je predložila majci da taj problem reši tako što će devojčicu odvesti na operaciju smanjenja grudi. Ironično, zar ne?

Na kraju, savet ženama, budite umerene jer ne vole svi muškarci velike grudi, većina muškaraca se zabavlja sa ženama koje imaju grudi normalne veličine, ili čak i ispod proseka. Ukoliko ugradnja implanata nema za cilj rešavanje nekog zdravstvenog problema, već samo vaš hir za većim grudima da bi ličile na neku poznatu ličnost, sigurno je da će se povećati interesovanje suprotnog pola za vas, ali isključivo i samo kao seksualnog objekta ili avanture za jedno veče.

Najinteresantnije je to, što pokazuju nedavna istraživanja, da se taj trend menja sve brže. Sve je više žena koje žele korekturu grudi u srazmeri sa njihovim telom, a ne u srazmeri sa lepoticama iz reklama. Pitanje je šta će da se desi kada prođe vreme ''što veće, to bolje''? Da li će se današnje ''frapantne petice'' menjati za ''umerene trojke'' ili će ostati kao spomenik ludosti jednog vremena?

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru