Koji je rok trajanja namirnica u zamrzivaču?

19 Oct 2015
580 pregleda

Zamrzavanje je odličan način čuvanja namirnica, ali one koje čuvamo u kućnim uslovima nažalost nemaju isti rok trajanja kao industrijski zamrznute, niti im nakon otvaranja fabričkog pakovanja i naknadnog zamrzavanja važi rok trajanja koji je predvideo proizvođač.

Koji je rok trajanja namirnica u zamrzivaču?

Tokom čuvanja u zamrzivaču, pod uslovom da su konstantno pod optimalnom temperaturom od -18°C, namirnice se sigurno neće pokvariti, ali ako ih čuvate van roka prikazanog u tabelama dole, njihova svežina i nutritivna vrednost će značajno opasti.

Pored poštovanja roka trajanja, potrebno je poštovati i principe pakovanja, koji podrazumevaju zaštitu namirnica od vazduha i dodira sa ostalim proizvodima koji ih okružuju.

Ovo su rokovi trajanja koje preporučuju FDA, Foodsafety i FreezerLabels:

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru