Kad se strašila zašarene

07 Nov 2013
432 pregleda

Kada udružite dečiju maštu i talenat umetnika stripa, dobijete mala remek dela sada dostupna i u štampanm obliku, u knjizi The Monster Engine.

Kad se strašila zašarene

Autor knjige, Dake Devries, prikupio je dečije crteže raznih „monstruma“, i pomoću projektora ih naneo na svoja platna. Koristeći instinkt i logiku, bojio ih je akrilnim bojama, airbrush tehnikom, ili olovkama u boji trudeći se da im udahne život, a sačuva u njima dečiji duh.

Na ovu zanimljivu ideju je došao posmatrajući crteže devetogodišnje sestričine koja je često crtala po njegovim blokovima i notesima. Gledajući ih, pitao se da li pomoću boje, teksture i senki može od njih da napravi slike sa 3D efektom. Bio je to veliki izazov, jer je Dake svakodnevno istim tehnikama crteže profesionalaca pretvarao u 3D stripove za kompanije Marvel i DC. Iste tehnike je primenio i na crteže dece. O svom radu kaže:

„To je bilo to... nisam istraživao, nisam na tome teško radio godinama, samo sam bio radoznao da vidim kako će Džesikini crteži oživeti.“

izvor: The Monster Engine

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru