Jedan „klik” im je zauvek promenio živote

12 Oct 2015
421 pregleda

Ma koliko kritikovali društvene mreže da narušavaju privatnost i podstiču otuđenost, ljudske sudbine često demantuju predrasude i potvrđuju ogroman značaj novih tehnologija u našim životima. Priča Ane Bordier i Samante Futerman jedan od najdirljivijih dokaza.

Jedan „klik” im je zauvek promenio živote

Ane Bordier je oduvek znala da je usvojena. Na njenoj krštenici je stajalo da je rođena u Busanu, u Južnoj Koreji, kao jedino dete mlade, neudate žene. Odrasla je u porodici usvojitelja u Francuskoj koji su je odgajili sa mnogo ljubavi. Studirala je modni dizajn u Londonu.

Sasvim slučajno, surfujući po YouTube-u, naišla je na video Samante Futerman, glumice iz Los Anđelesa. Ostala je zapanjena, jer je praktično videla sebe. Sličnost nije bila samo u liku, već i u pokretima i mimici. Jedino što ju je uverilo da ne gleda samu sebe bio je drugačiji akcenat. Kako je video snimak bio trejler za film, Ane je otišla na sajt IBDM očekujući da će saznati nešto više o glumici. Tamo je stajalo da je Samanta rođena 19. novembra 1987. godine u Južnoj Koreji. Tog dana je i Ane slavila rođendan.

Osećanje uzbuđenja je bilo pomešano sa strahom i nelagodom. Poseta Samantinom fejsbuk profilu je samo pojačala sumnje. Trebalo joj je dosta vremena da se ohrabri i napiše poruku. Pismo je sastavljala nekoliko dana, strahujući da ne zvuči kao sumanuti progonitelj. Zamolila je Samantu da pogleda njen profil na fejsbuku i navela joj ime klinike u kojoj je rođena. Samanta je odgvorila odmah, sa slikom svoje krštenice u kojoj su stajali potpuno isti podaci kao i u onoj koju je imala Ane. Sve je bilo tačno i precizno, ali je u šturom formularu nedostajao podatak da je mlada majka u gradu Busanu rodila bliznakinje.

Ubrzo su počele da razmenjuju poruke i razgovaraju preko Skype-a. Njihova fizička sličnost je ostala u senci kada su shvatile koliko su slične i u svim drugim aspektima. Od samog početka su osećale snažnu povezanost, ali su i pored toga želele da nauka potvrdi njihovo neobično otkriće. Nakon DNK analize je sve bilo jasno - Ane i Samanta su jednojajčane bliznakinje.

U julu ove godine, objavljen je dokumentarac Twinsters koji otkriva njihovu priču.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru