Tradicionalno jelo sefardskih jevreja.
3-4 kašike ulja (maslinovog) 6-7 čenova belog luka 1 ljuta, rogata paprika 3 paradajza 100 gr leblebija 2 krompira 1 kašičica mlevenog kima 1/2 kašićice kurkume 1 kašika aleve paprike nekoliko listića svežeg korijandera 1/2 limuna 1 kg sveže slatkovodne ribe so i biber po ukusu 1-2 čaše vode
Leblebije potopiti prethodno veče u vodu i sledeći dan ih skuvati u vodi da omekšaju. Očistiti beli luk i čenove zgnječiti. Staviti ih na vrelo ulje zajedno sa iseckanom ljutom paprikom. Kada luk dobije koricu, skinuti posudu sa vatre i dodati mleveni kim, kurkumu, alevu papriku, sok od pola limuna, iseckano lišće korijandera. Paradajz oljuštiti i iseckati na sitne kockice i dodati ga u posudu. Sada vratite posudu na srednju vatru, dodajte krompir isečen ma ploške i kuvane leblebije. Naspite vodu da prekrije sastojke, poklopiti posudu i kuvati dok krompir ne bude skoro skuvan. Ribu poređati u sud, posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati poklopljeno na srednjoj vatri još 20-30 minuta. Pre posluženja pospite ostatkom svežeg korijandera ili peršuna ako više volite.
Prijatno.