Hraime

17 Jul 2012
Autor Sehel
429 pregleda
Hraime

Tradicionalno jelo sefardskih jevreja.

3-4 kašike ulja (maslinovog) 6-7 čenova belog luka 1 ljuta, rogata paprika 3 paradajza 100 gr leblebija 2 krompira 1 kašičica mlevenog kima 1/2 kašićice kurkume 1 kašika aleve paprike nekoliko listića svežeg korijandera 1/2 limuna 1 kg sveže slatkovodne ribe so i biber po ukusu 1-2 čaše vode

Leblebije potopiti prethodno veče u vodu i sledeći dan ih skuvati u vodi da omekšaju. Očistiti beli luk i čenove zgnječiti. Staviti ih na vrelo ulje zajedno sa iseckanom ljutom paprikom. Kada luk dobije koricu, skinuti posudu sa vatre i dodati mleveni kim, kurkumu, alevu papriku, sok od pola limuna, iseckano lišće korijandera. Paradajz oljuštiti i iseckati na sitne kockice i dodati ga u posudu. Sada vratite posudu na srednju vatru, dodajte krompir isečen ma ploške i kuvane leblebije. Naspite vodu da prekrije sastojke, poklopiti posudu i kuvati dok krompir ne bude skoro skuvan. Ribu poređati u sud, posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati poklopljeno na srednjoj vatri još 20-30 minuta. Pre posluženja pospite ostatkom svežeg korijandera ili peršuna ako više volite.

Prijatno.

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Tagovi članka

Kategorije

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru