Ginisovi rekordi - 2013

27 Apr 2013
Autor Mirjana
708 pregleda

Kompanija Guinness World Records je izdala najnoviju, 57. po redu ediciju svog bestselera, godišnje knjige dostignića poznatih kao Ginisovi rekordi. Knjiga je izdata na 22 jezika u više od 100 zemalja.

Ginisovi rekordi - 2013

Izdavači očekuju da će knjiga biti prodata u preko 2,7 miliona primeraka, jer svedočenja o ekstremima koji svake godine pomeraju granice redovno izazivaju veliku pažnju.

Izdvajamo neke od najzanimljivijih:

Najteža aktivna sportistkinja je sumo rvačica Sharran Alexander iz Engleske, teška 203 kg.

Najstarija aktivna gimnastičarka je Johanna Quaas, stara 86 godina, i redovno se takmiči na amaterskoj ginmastičkoj smotri u gradu Saxony u Nemačkoj. Na Ginisovoj proveri prikazala je svoje umeće na parteru i gredi.

Najviši živi pas je Zevs, velika doga visoka 1,11m. Sa ponosnom vlasnicom Denise Doorlag, Zevs živi u Otsegu u SAD.

Najmanji bik na svetu je Arči, 16- mesečni bik rase Dexter, visok samo 76,2cm. Maleni Arči je uredno registrovan kao punopravni član stočnog fonda Severne Irske.

Najteži bicikl kojeg je moguće voziti napravio je Wouter van den Bosch iz Holandije. Ponosni vozač je Arhnem, koji vešto upravlja ovom “zverkom” teškom 750 kg.

Najveću kolekciju Hello Kitty lutaka i ostalih sitnica ovog brenda poseduje Asako Kanda iz Japana. Ona je uspela da prikupi 4,519 različitih stvari sa Hello Kitty potpisom, među kojima su i tiganj, fen, ali i daska u toaletu.

Najveći hotdog na svetu težak je oko 4 kilograma, i prodaje se u Čikagu za nešto više od trideset dolara.

foto: The Guinness World Records

Creative Commons License Zabranjeno je kopiranje članka na druge sajtove bez validnog linkovanja ka originalnom tekstu u skladu sa licencom ΜΕΔΙΑΣ by Vojin Petrović is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License i prema odredbama Zakona Republike Srbije o autorskim i srodnim pravima ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009, 99/2011 i 119/2012). U slučaju neovlašćenog kopiranja bićemo prinuđeni da preduzmemo korake u skladu sa čl. 35 i čl. 36 Zakona o autorskim i srodnim pravima i zatražimo naplatu zakonom propisane nadoknade.

Ostavite Vaš komentar

Ako niste već objavljivali komentare na našem magazinu, komentar će biti objavljen posle moderacije. Vaša email adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna.

0 komentara

Podelite sa prijateljima

Translate article

Pročitajte slične članke

Prijavite se

Prijavite se na listu za primanje informacija o novim člancima i ostalim dešavanjima na našem Magazinu. Unesite Vašu E-mail adresu:

Medias na Fejsbuku

Medias na Twitteru